Russell bízik abban, hogy jó autója lesz

A Mercedes pilótája szerint maradt tartalék a Mercedesben.


A Mercedes pilótája, George Russell bízik abban, hogy a W13-as Mercedesben ott van a gyorsaság.

Az idei Forma 1-es világabajnokság nem a tervek a Mercedes tervei szerint még nem sikerült olyan versenyen dobogóra állniuk, amelyen a Ferrari és a Red Bull együtt volt dobogón.

Mindkét dobogós helyezésük során a harmadik helyet érték el, Hamilton Bahreinben, míg Russell Ausztráliában ért fel a dobogóra, miután mindkét alkalommal kiesett a Red Bull.

A Mercedesnek a W13-as „porpotló” problémák megoldásáért csökkentenie kell a leszorítóerőn, azonban ennek következtében lassabb az autó is.

A remény felcsillant a Miami Nagydíjon, amikor Russell a negyedik helyen végzett és Hamiltont is megelőzte. Végül be kellett érniük a versenyen egy ötödik hellyel.

 

Russell azonban bízik benne, hogy még mindig maradt tartalék az autóban, és ezt meg is fogja találni a csapat.

„A pénteki Miami szabadedzésen megmutattuk, hogy igenis tud gyors lenni az autónk, csak meg kell találnunk, hogy hogyan tegyük még jobbá." – nyilatkozta a 24 éves versenyző, a The Expressnek.

„Nem vagyok biztos abban, hogy ez a következő versenyre lesz meg, a szerelők éjjel-nappal azon dolgoznak, hogy ezt megtaláljuk. Meg kell találnunk a megfelelő beállításokat, több verseny is eltelik, mire ideális lesz az autó gyorsulása, de bízom a csapatban.” – nyilatkozta Russell.
A Mercedes az idei szezonban mindössze 95 pontot szerzett és már 62 ponttal van lemaradva a konstruktőrök között listavezető Ferraritól.

A Mercedes csapatfőnöke, Totto Wolff abban bízik, hogy a Miami Nagydíj után elvégzett újítások eredményei visszaköszönnek a hétvégi spanyol nagydíjon.

„Kiderült, hogy mennyi van az autóban. Folytattuk a kisérletezést, néhány új beállítással is megpróbálkozunk, amelyek megadták a válaszokat, kaptunk, hogy milyen irányba induljunk el. Nagyon kemény munka zajlik az istállóban, hogy összetegyék a Miami Nagydíj adatait, és előnnyé kovácsoljuk őket Barcelonában. A téli tesztek után ez egy jó eredmény az autóval, reméljük Spanyolországban még jobbak leszünk”.

Borítókép: GettyImages 
Forrás: F1planet.com

Videók