Russell most közelebb van a Renault Clio Kupához, mint a Mercedes üléséhez

Toto Wolff nagyon nem örül a balesetnek.


Toto Wolff, a Forma-1-es világbajnoki címvédő Mercedes csapatfőnöke szerint versenyzőjük, Valtteri Bottas, valamint a williamses George Russell vasárnapi balesete befolyásolhatja az idei versenyautó további fejlesztését.

Az osztrák szakember azt mondta, számukra "egyáltalán nem szórakoztató az egész helyzet", Bottas Mercedese ugyanis csaknem totálkárosra tört, ami Wolff szerint a költségvetési korlátozások bevezetése közben "egyáltalán nem az, amire szükségünk van."

"Szigorúan be vagyunk határolva a meghatározott költségvetésen belülre, ezért a totálkártól tartunk a leginkább, mert előfordulhat, hogy ez csökkenti a fejlesztési lehetőségeinket" - jelentette ki a csapatfőnök.

Bottas és Russell az imolai Emilia Romagna Nagydíj 34. körében ütközött össze, miután a célegyenes végén a Williams brit versenyzője megpróbálkozott egy előzéssel, azonban a manőver közben megcsúszott, és több mint 300 kilométer/órás tempónál keresztbe fordult, felöklelve és a falnak sodorva Bottas Mercedesét. A balesetben egyik versenyző sem sérült meg, de láthatóan mindketten dühösek voltak egymásra, később a versenybíróság egyiküket sem büntette, versenybalesetnek nevezve az esetet.


Wolff aggódik a további fejlesztéseket ileltően. 

Fotó: Mark Thompson/Getty Images

Toto Wolff a futam után azt mondta, el fog beszélgetni Russell-lel, aki tavaly Bahreinben beugróként helyettesítette az akkor koronavírusos Lewis Hamiltont a Mercedesnél. Russellt a címvédő és hétszeres világbajnok Hamilton utódjaként, vagy következő csapattársaként tartják számon.

"Az egész helyzetnek nem kellett volna megtörténnie. Valtterinek rossz volt az első 30 köre, más esetben nem is lett volna ott, ugyanakkor George-nak abba a manőverbe nem kellett volna belekezdeni, mert az aszfalt akkor még nem volt teljesen száraz" - foglalta össze az álláspontját Wolff, aki szerint Russell úgy vállalt nagy kockázatot, hogy tudta, egy Mercedes van előtte.

"Egy fiatal versenyzőnek a fejlődése során soha nem szabad elfelejtenie a globális perspektívát, úgyhogy azt hiszem, még neki is bőven van mit tanulnia".

Wolff vasárnap a Sky Sports televíziónak azt mondta, beszélt Russell-lel a versenyző jövőjét illetően.

"Mondtam neki, hogy ha jó munkát végez, akkor egyszer a Mercedesben ülhet, de ha nem megfelelő, amit csinál, akkor mehet a Renault Clio Kupába. Most az utóbbihoz vagyunk közelebb" - nyilatkozta az osztrák szakember.

A vasárnapi futamot Max Verstappen (Red Bull) nyerte, Hamilton második lett, míg Bottas nyolcadikként rajtolva végig a 8-9. helyen haladt, amíg össze nem ütközött Russell-lel.

Borítókép:  Fernado Pidal/NurPhoto via Getty Images

Sport365.hu - Nagy Dani szerint Bottas volt a hibás

Az Emilia Romagna Nagydíjon nagy port kavar George Russel és Valtteri Bottas ütközése. A két versenyző a 31. körben ütközött össze, és bár szerencsére egyiküknek sem esett komoly bántódása, az akciót követően annyi törmelék került a pályára, hogy a futam hosszú ideig leállt. A koccanás után egyik pilóta sem rejtette véka alá az érzelmeit.

Videók