Ross Brawn: Verstappen olyan, mint Schumacher

Nem tudja visszafogni magát, amikor kellene.


Ross Brawnt Michael Schumacherre emlékeztette, Christian Hornernek Sebastian Vettelt juttatta az eszébe a hétvégén harmadszor futamot nyerő Max Verstappen.

Mivel már az első kanyarok után veszélyes ellenfelek nélkül maradt, nem a Mexikói Nagydíj lett Max Verstappen legizgalmasabb versenye. Tulajdonképpen félgőzzel, a Renault problémái miatt alaposan visszafojtott motorral szerezte meg pályafutása harmadik győzelmét, és hogy mennyire magányos volt, azt rádiózása is megmutatta.

A hollandot már a verseny első felében arra kérte csapata, hogy fogja vissza magát. Vette az üzenetet, majd a következő kör végén mérnöke újra bejelentkezett: „Max, ez ugyanolyan idő volt, mint az előző.” A Red Bull versenyzője nevetve bocsánatot kért, majd a futam során azért még teljesített pár leggyorsabb kört – igaz, a verseny legjobb ideje így sem az övé, hanem Sebastian Vettelé lett.

„Ilyen tekintetben Max engem Michael Schumacherre emlékeztet” – állapította meg Ross Brawn. „Megmondod neki, hogy menjen lassabban, de még gyorsabb is lesz. Egyszerűen nehezére esik lassan vezetni.”

Főnökét, Christian Hornert eközben egy másik német világbajnokra emlékeztette Verstappen: Sebastian Vettellel is gyakran hadakozniuk kellett, hogy biztos előnye tudatában már ne próbálja meg teljesíteni a verseny leggyorsabb körét. „A verseny egyik legnagyobb kihívását az ő lelassítása jelentette, ami elég szokatlan” – mondta a csapatfőnök. „Szerintem időnként egy kissé unatkozott. Próbáltuk folyamatosan lassítani, ő pedig bosszankodott, hogy nem képes lassabban menni ennél. Szereti a kerék a kerék elleni csatákat, amiből az első két kanyarban kijutott neki. Az időmérő után felpörgött, mindenképpen meg akarta nyerni ezt a versenyt.”

Ross Brawn mindemellett nem csak a leggyorsabb kör hajszolása miatt lát párhuzamot Verstappen és Schumacher között. „Ez egy hihetetlen verseny volt, ami Michaelre emlékeztetett. Figyelemreméltó teljesítmény. Még csak húsz éves, de már nagyon érett és hihetetlenül gyors. Szombaton csak azért maradt le a pole-ról, mert Sebastian egy kiváló kört futott. Vasárnap erre teljes elszántsággal vágott neki a futamnak, és két kanyar után jött egy kemény manőver. Utána kontrollálta a versenyt, tökéletes teljesítményt nyújtott, úgy futotta az egyik gyors kört a másik után, hogy még csak meg sem izzadt.”

Emellett szerinte az is dicsérendő volt Verstappen hétvégi teljesítményében, hogy egy kicsit sem zökkentette ki az austini büntetése, a dobogó elvesztése miatti csalódottsága, sem az emiatt támadt felhajtás. „Minden lepergett róla” – állapította meg.

 

Thomas Doll lelép a Fraditól? " MAGYAR FOCI › Labdarúgó NB I

A Bundesligában kaphat állást a zöld-fehérek német mestere.

Videók