"Rosberg,a spái bunyós", "kitört a háború" - nemzetközi sajtóvisszhang

Noha Daniel Ricciardo idei harmadik futamgyőzelme is szenzációszámba ment, a nemzetközi sajtó főként Lewis Hamilton és Nico Rosberg futam eleji ütközésével és annak következményeivel foglalkozik.


Németország

Bild: "A Mercedes-főnök Niki Lauda és Toto Wolff dühös Rosbergre. Kőkemény kritika a Hamiltonnal történt ütközés után. Rosberg, a spái bunyós. Hadiállapot az istállóban.”

Die Welt: "A Belga Nagydíjat beárnyékolta Rosberg és Hamilton balesete, amelytől régóta tartottak az illetékesek. A most kilátásba helyezett következmények már túl későn jönnek. Rosberg mindenesetre nem volt pezsgőzős kedvében a dobogón.”

Frankfurter Allgemeine Zeitung: "Áll a bál. A Mercedesen belüli viszály az Ardennekben csúcsosodott ki, Rosberg és Hamilton ütközése előkészítette a terepet Ricciardo győzelmének.

Süddeutsche Zeitung: "A belga futam a versenynaptár egyik klasszikus GP-je. Az idén Spában látott ütközés viszont alighanem a sportág történetébe vonul be. Wolff és Lauda egyetért: ez elfogadhatatlan.”

Tagesspiegel: "Dúl a viszály, elmérgesedett a vb-címért folyó harc.”

Berliner Morgenpost: "Kis érintés nagy következményekkel.”

 

Spanyolország

El País: "Szurkálódás a Mercedesnél. Rosberg és Hamilton vitájából Ricciardo húzott hasznot, és megszerezte harmadik futamgyőzelmét.”

El Mundo: "Kitört a háború. Élesedik a párbaj a Mercedesnél, Rosberg elintézte Hamiltont.”

Marca: "Ricciardo zavarba hozta négyszeres világbajnok csapattársát. Az ausztrál a harmadik sikerét aratta, miközben Vettel semmit sem mutatott.”

La Vanguardia: "Ricciardo színt hozott a világbajnokságba. Az ausztrál legyőzte a kiszámíthatatlan és kifütyült Rosberget, aki tönkretette Hamilton versenyét.”

As: "Ricciardo csak nevet a Mercedesnél zajló háborún.”

 

Olaszország

La Gazzetta dello Sport: "Háború az Ardennekben. A tét már nemcsak a világbajnoki cím, hanem a csapaton belüli dominancia is. Versenyről versenyre élesebb a csata. Ricciardo olyan precíz, mint egy veterán.”

Corriere dello Sport: "Ricciardo nyert az Ardennek F1-es szentélyében. Alonso megtapasztalhatta, hogy néha öt másodperc választja el a dobogót a nyolcadik helytől.”

Tuttosport: "Káosz a Mercedesnél, szikrázik a levegő. Most már semmi sem lesz olyan, mint ezelőtt.”

Corriere della Sera: "Rosberg és Hamilton viszálya már nemcsak kettejüket emészti fel, az egész csapat beleremeg. Rosberg cinikusságába még a legközelebbi ismerősei is reszketve borzonganak bele.”

 

Nagy-Britannia

Daily Mail: "A vitatott Belga GP után totális háború bontakozott ki a Mercedesnél.”

The Times: "Hamilton és Rosberg elkeseredett küzdelméből újabb vita robbant ki a belga futam második körében.”

Telegraph: "Mindegy, Rosberg mekkora büntetést kap a Mercedestől, kettejüknek Hamiltonnal már biztosan nincs jövőjük.”

 

Ausztria

Kronen Zeitung: "Dúl a viszály a Mercedesnél. Az „Ezüstnyilak" kegyetlen párbaja újabb csúcspontjához ért.”

Österreich: "A Mercedes szégyent hozott magára. Ricciardónak köszönhetően ismét izgalmas a vb.”

 

Svájc

Blick: "Háború! Hamilton tombol, Rosberget kifütyülik a dobogón. A szurkolók számára egyértelmű, hogy ő a bűnös.”

Videók