Rosberg: "Elbaltáztam"

Elmondása szerint elkerülhető hibát vétett Nico Rosberg az Orosz Nagydíj rajtját követően, ami miatt végül esélye sem volt arra, hogy legyőzze csapattársát.
A két Mercedes-versenyző az első sorból vágott neki a délutáni futamnak, és Nico Rosberg valamivel jobban rajtolt csapattársánál. Miközben azonban szélárnyékból kibújva belső íven előzni próbálta őt az első kanyar előtt, mindkét első kerekét blokkolta, majd nagy füst kíséretében a bukótérbe menekült. A német gyorsan visszaadta pozícióját Lewis Hamiltonnak, majd a rádión jelezte, gumiját kockásra fékezte, és már az első kör végén a bokszba hajtott - olvasható a telesport.hu-n.

A futam után Rosberg elismerte, fölösleges hibát vétett. „Ez kizárólag az én hibám volt. Egyszerűen túl későn fékeztem, ennyi történt. Teljesen fölösleges hiba volt. Az enyém volt a kanyar, át kellett volna vennem a vezetést. Nagyon csalódott vagyok emiatt” – idézte a németet az Autosport.

„Ezt követően a gumijaim kockásak lettek, már azt sem láttam, merre tartok, ezért inkább kiálltam a bokszba. Azt gondoltam, ezzel véget ért a napom, de részben elégedett vagyok, mert sikerült visszatérnem a második helyre.”

Rosberg ezt követően 52 kört tett meg a közepes keverékű gumin, és bár a futam egy bizonyos szakaszán voltak kétségei afelől, bírni fogják-e a Pirellik, elmondása szerint fölösleges volt aggódnia. „Utólag belegondolva talán jobban is nyomhattam volna a verseny alatt. De utólag mindig könnyű okosnak lenni. A verseny végén a gumik jó állapotban voltak. Kár, de a verseny elején elég nehéz előre tudni, mi történik” – magyarázta.

Rosberg úgy véli, ha nem blokkolja kerekeit, átvette volna a vezetést, s meg is tudta volna őrizni első helyét csapattársával szemben. „Szerintem ez megvalósítható lett volna, csakhogy elbaltáztam. Nagyon egyszerű a magyarázat. Túl későn fékeztem és túl keményen” – zárta gondolatát a német.

Rosbergnek a mai futammal immáron 17 pontosra nőtt a hátránya a bajnoki tabellán, s még aggasztóbb lehet számára, hogy Belgium óta folyamatosan pontokat veszített Hamiltonnal szemben. Az idényből még három futam van hátra, az Abu-Dzabiban osztott dupla pontoknak köszönhetően pedig összesen még száz egység szerezhető.

Videók