Ricciardo egy kisebb F1-es csapathoz küldené a spanyol ralilegenda fiát

Már kopogtat a Forma 1 kapuján a spanyol ralilegenda fia, Carlos Sainz Jr., akit a Red Bull patronál, ám az istálló pilótája, Daniel Ricciardo szerint előbb egy kisebb csapatnál kéne tapasztalatot szereznie.


Hamarosan a Forma 1-ben is bemutatkozhat a spanyol ralilegenda, Carlos Sainz fia, aki jelenleg a Red Bull istállónál készül fel a száguldó cirkusz világára.

A fiatal pilóta néhány hete elég közel állt ahhoz, hogy a Caterham istálló színeiben egy futamon is bemutatkozzon az autóversenyzés élvonalában, ám a vele szerződésben álló osztrák csapat juniorvezetője, Helmut Marko szerint egyelőre inkább a Formula Renault sorozatra koncentráljon.

Ám az elmúlt hetekben változások történtek az ügyben, mikor a zöld járgányokkal versenyző istálló japán pilótája, Kobajasi Kamui bejelentette, hogy nem biztos a jövője a csapatnál.

Ennek ügyében Daniel Ricciardo is megszólalt a népszerű Autosport magazinban:

"Ez nagyon sok dologban segíthet. Az én beilleszkedésemet is segítette, és az idegességem is eltűnt. Nem kerültem rivaldafénybe, amikor megérkeztem, ezért tényleg könnyebb dolgom volt. Amikor aláírtam a szerződésemet, én voltam a legboldogabb ember a földön, mert tudtam, hogy a jövőben már a pontszerzésért is harcolhatok! Amikor csatlakozhattam a Red Bullhoz még hálásabb voltam, hiszen itt még jobb eredményeket érhetek el. Biztosra veszem, hogy más versenyzők is bejárhatják ezt az utat"

Videók