Ralf Schumacher szerint Mick hamarosan leválthatja Hamiltont

Erős vélemény a némettől.


Ralf Schumacher szerint unokaöcse, Mick bekerülhet a Mercedes első számú pilótái közé, ha George Russell 2023-ban is legyőzi Lewis Hamiltont.

A két brit 2022-ben szerepelt először egy csapatban, a kettejük csapatájából pedig George Russell jött ki jobban. A fiatal versenyző 35 pontot vert rutinos csapattársára, ráadásul az ő nevéhez fűződött az istálló egyetlen futamgyőzelme is. Bár a szezon után a Mercedes vezetői többször is megerősítették, hogy Hamilton többször azért szenvedett vereséget, mert vállalta, hogy autóján kísérleti beálltásokat alkalmaz, Ralf Schumacher úgy véli egy újabb Russell mögött végződő szezon megpecsételné a hétszeres világbajnok sorsát. Az egykori pilóta erről a Sport1-nek beszélt, és azt is kifejtette, ha ez bekövetkezik, Mick Schumacher rendkívül előnyös pozícióba kerülhet.

„Az Audi minden bizonnyal lehetőséget adna Micknek, de a Mercedesnél történhet valami” – monda a német.

„Tegyük fel, hogy George Russell megint gyorsabb lesz Lewis Hamiltonnál. Akkor egyáltalán akarja majd folytatni? Ez izgalmas kérdés."

„De a Mercedes annyival tartozik Lewisnak, hogy minden bizonnyal ő maga dönthet majd. A pénz mindenesetre nem játszik szerepet nála. Több mint elege van belőle. Az lesz a döntő nála, hogy ki illik jobban az új autóhoz.”

„Lewis Hamilton továbbra is abszolút éllovas, de már nem a legfiatalabb. Az idő múlása megviseli. Szóval sosem lehet tudni. Szerintem ez egy win-win helyzet a csapat és Mick számára”
– tette hozzá.

Borítókép: Sport365/Tóth Zsombor

Videók