Ralf Schumacher azonnali vizsgálatot követel az FIA-tól

Szerinte elfogadhatatlan az, ami a Japán Nagydíjon történt.


Ralf Schumacher arra kéri az FIA-t, hogy indítson vizsgálatot a Japán Nagydíjon történtek miatt.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Japán Nagydíjon a biztonsági autós szakasz alatt beküldtek a pályára egy munkagépet, amellyel Pierre Gasly kis híján összeütközött. Az eset sokaknál kiverte a biztosítékot, mivel kísértetiesen emlékeztetett arra a 2014-es balesetre, melynek következtében Jules Bianchi életét vesztette.

Bár a történtek után az FIA megbüntette Gaslyt, mivel túl gyorsan hajtott az említett pillanatban, sokan úgy gondolják, nem csak a pilóta hibázott. Így van ezzel az egykori versenyző, Ralf Schumacher is.

„A Pierre Gaslyval kapcsolatos téma nagyon érzelmes volt. Megértem a sofőrök kritikáját. Jelezték, hogy nem szeretnék, ha ezek a munkagépek a pályára lépnének addig, míg az autók nem hagyták el azt” – mondta a Sky Sports Germany-nek.

„Mindazonáltal az, hogy Gasly 250 km/h-val hajtott, hogy utolérje a mezőnyt, minden volt, csak nem okos döntés. Szerintem mindkét félnek meg kellene kérdőjeleznie a tettét. Amíg nincs közvetlen veszély, nem szabad, hogy problémát jelentsen, hogy megvárják, míg az autók kiérnek a boxba, mielőtt beküldik a munkagépet.”

„Ki kell vizsgálni, hogy végül miért alakultak másként a dolgok, mint ahogyan a versenyzőkkel megbeszélték.”

„Úgy gondolom, hogy Gasly büntetése helyes és érthető, mert a verseny megszakítása egyértelműen felismerhető volt. Van még egy szabály, hogy gyalogos tempóban kell vezetni, és bármikor meg kell tudni állni. Ennek jó oka van, mert végül is lehetnek emberek a pályán” – zárta szavait.

Borítókép: Guenther Iby/SEPA.Media/Getty Images

Videók