Pizza és sör - a szülinapos Räikkönen megmondta a tutit

A finn pilótával szülinapja alkalmából készítettek interjút.


Rendhagyó interjút közölt a svájci Blick a 40. születésnapját ünneplő Kimi Räikkönennel, a Forma-1 2007-es világbajnokával.

A Jégember becenevű finn versenyző aki a svájci Baarban él - kelletlen és szófukar nyilatkozatairól is híres, így a bulvárlap felkérésére csak egyszavas válaszokat adott a neki feltett 40 kérdésre. Ezek között olyanok voltak, mint "tészta vagy pizza", "szauna vagy jégfürdő", "bor vagy sör", "tetoválás vagy testékszer", "hegyek vagy strand" és "Senna vagy Schumacher".

Az Alfa Romeo pilótájának válaszaiból kiderült, hogy a pizzát, a szaunát, a sört, a tetoválást, a hegyeket és Michael Schumachert részesíti előnyben.

Az "interjú vagy fogorvos" párosból az utóbbit választotta, míg az utolsó kérdés így hangzott: "Készen áll újabb kérdésekre?" A 21-szeres F1-futamgyőztes természetesen nemmel válaszolt.

Érdekesség, hogy a modern kori Forma-1-ben 1970-től mindössze négy olyan versenyzőt találni, aki 40 évesen vagy idősebben pontot tudott szerezni. Graham Hill mellett ez Clay Regazzoninak, Nigel Mansellnek és Michael Schumachernek sikerült. Kimi Räikkönen lehet az ötödik, ha október 27-én Mexikóvárosban pontot szerez. A finn pilótának azonban ez nem sikerült a legutóbbi öt futamon.

Borítókép: Yong Teck Lim/Getty Images for Richard Mille

Videók