Pilótakeringő: Mi lesz a sorsa a remeklő Lawsonnak?

Fogynak a helyek, valaki pedig biztosan elbukja a székfoglalót.


 Guanyu Zhou újabb évre biztosította a helyét az Alfa Romeo (jövőre Sauber) csapatánál, ami, habár egyáltalán nem meglepő, mégis elmondható, hogy újabb ülés esett ki a 2024-es rajtrácsról.

Mindössze a Williamsnél van szabadon egy szék jövőre, illetve az AlphaTauri sem biztosította még be jövőévi pilótapárosát.

A Red Bull fiókcsapatánál elég hektikusan alakult a szezon, ugyanis még Nyck de Vries kezdte az idényt, őt azonban a Hungaroringen Daniel Ricciardo váltotta. Az ausztrál ezután kézsérülést szenvedett, így Liam Lawson került a csapathoz.

Most jön a fejfájás, ugyanis a fiatal pilóta remek teljesítményt nyújt, Szingapúrban pedig első pontjait is megszerezte.

Szinte minden forrás arról ír, hogy Japánban bejelenti az istálló Tsunoda szerződéshosszabbítását, mellé pedig továbbra is Ricciardót ültetnék. Ha ez a forgatókönyv valósul meg, Lawson hoppon marad, legalábbis rövidtávon.

Timo Glock, korábbi F1-pilóta arra számít, hogy Lawson lehetőséget kaphat a Red Bull-nál, Sergio Perez helyén, ehhez viszont létszükséglet lenne, hogy előtte legalább egy szezont lenyomjon a fiókcsapatnál.

Fotó: Rudy Carezzevoli/Getty Images

Videók