Pérez Russellt hibáztatja, amiért tönkre ment a versenye

A mexikói pilóta kénytelen volt feladni a futamát.


Sergio Pérez teljes mértékben George Russellt okolta az Osztrák Nagydíj első körös ütközéséért. Russell a negyedik helyről rajtolt, eggyel Pérez előtt, aki a sprintfutam során tört fel az élmezőnybe.

A történelem nagyon jól bizonyítja, hogy a Mercedes és a Red Bull között a Red Bull Ring 4. kanyarja soha nem lesz béketér mezője. Russell és Pérez ütközött most össze, a mexikói pilóta a kavicságyba sodródott, és bár el tudott indulni, nagyon lemaradt mindenkitől és olyan súlyosan megsérült az autója, hogy kénytelen volt feladni a versenyt.

„Semmit nem tehettem, egyszerűen bevágott elém” – kiáltott fel Russell a rádióban. „Világos mindenkinek nem? George hibázott. Elég helyet hagytam neki” – reagálta le Pérez a helyzetet.

A stewardok igazat adtak Péreznek, Russell öt másodperces büntetést kapott, mivel úgy ítélték meg, hogy teljes mértékben ő volt a felelős az ütközésért.

„Szégyen, ami ma történt. A részünkről egyértelműen úgy éreztük, hogy mindent megtettünk, hogy elkerüljük az esetet. Ez még csak az első kör volt, és George-on múlott minden, uralnia kellett volna az autóját. Akkor értünk össze, amikor már tisztán előtte voltam” – mondta Pérez a verseny után.

A Ferrari remek stratégiát dolgozott ki a futamra, amely működött is, Verstappen hamarosan kénytelen volt átadni az első helyet Leclerc-nek. A kettős siker viszont nem jött össze az olaszoknak, Sainz alatt ugyanis az 58. körben elfüstölt a Ferrari-motor, ezzel pedig a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton (Mercedes) ölébe hullott a harmadik pozíció.

„Ez egyáltalán nem vigasztal, hogy őszinte legyek. Nagyon sajnálom Carlost, de ez nem ránk tartozik” – mondta Pérez, aki szerint most le kell ülnie a csapatnak átbeszélni mindent, mert ezen a hétvégén nem igazán teljesítettek jól.

Borítókép és fotók: Tóth Zsombor / Sport365

Videók