Őrületes információ derült ki Alonsóval kapcsolatban

Még ilyet..


 

Fernando Alonso állítja, a Red Bull felkínálta neki Daniel Ricciardo ülését 2019-re, ám ő ezt visszautasította.

 

„Egyértelműen a valaha volt legjobb dolgok egyike! Nyári sláger!” – kommentálta számtalan sírva nevető szmájli kíséretében Fernando Alonso a nyári szünetben megjelent cikket arról, hogy Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke káoszokozónak nevezte őt, s ezzel indokolta, miért nem lenne megfelelő utódja Daniel Ricciardónak 2019-ben. Üzenetét sokféleképpen lehetett értelmezni, most egy újabb lehetőséggel bővült a lista.

A kétszeres világbajnok Belgiumban azt nyilatkozta, a Red Bull igenis megkereste őt egy ajánlattal. Mindez akkor jött elő, amikor a Sky Sports riportere visszavonulása kapcsán fölvetette, talán az jelentette előtte a legnagyobb akadályt, hogy túlságosan jó versenyző, és a már hasonló kaliberű nagyágyúkkal rendelkező élcsapatok emiatt nem merték vállalni az alkalmazását.

„Nem gondolom, hogy így lenne” – felelte. „A három élcsapat közül idén többször is kaptam ajánlatot az egyiktől. De én nem akartam csatlakozni ehhez a kalandhoz. A Forma–1 pillanatnyilag nem tud olyan kihívást kínálni számomra, ami igazán érdekelne, azon kívül viszont vannak ilyen kihívások. Ezek teljesebbé tesznek versenyzőként, és így fogok küzdeni tovább 2019-ben.”

 

 
A kérdésre, felkínálta-e neki a Red Bull Ricciardo ülését, egyértelműen vágta rá: „Igen.”

Alonsót emellett a McLaren is nagyon győzködte a maradásról, hiába. Indoklása annak kapcsán, miért mondott nemet, egyúttal ahhoz is közelebb visz minket, miért utasította vissza a futamgyőztes Red Bullt, s miért érezte idejét az F1-es búcsúnak. „Ennek nincs köze a teljesítményhez, a csapat jövő évi várakozásaihoz, mert a csapat biztosan jobb lesz, és a következő években közelebb fog kerülni az élcsapatokhoz” – mondta a wokingiakról. „Az én célom viszont az, hogy a világ legjobb versenyzője legyek. Talán túl ambiciózus vagyok ahhoz, hogy a Forma–1-ben legyek. Itt türelmesnek kell lenned, én viszont túl ambiciózus vagyok versenyzőként. Különböző kihívások várnak rám odakint, amiket korábban senki sem próbált ki a sportág történetében. Talán én lehetek az első, aki nekivág ezeknek.”

Az F1 pedig ebben már valóban csak hátráltatta volna őt.

Videók