Nemzetközi sajtókörkép a bahreini futamról

Inkább Leclerc a főszereplő.


A nemzetközi sajtó alig ír a győztes Lewis Hamiltonról, inkább a Ferrari fiatal monacói pilótájával, a sokáig vezető, de a végén csak harmadik Charles Leclerc-rel foglalkozik a Forma-1-es Bahreini Nagydíj másnapján.
 
 
Olaszország:
Corriere dello Sport:
"Leclerc 48 körig egy tökéletes futam főszereplője volt, de aztán az autója elárulta. Ezzel együtt ő volt a második legfiatalabb pole pozíciós pilóta, és a legfiatalabb egy Ferrarival. A végén még Lewis Hamilton is megölelte és megdicsérte."
La Repubblica:
"Kalapemelés, Charles-nak (Leclerc) is."
 
 
Nagy-Britannia:
The Guardian:
"Gyakran kemény, gyakran megbocsátó: a ferraris Charles Leclerc a Bahreini Nagydíjon egycsapásra megtanulhatta, hogy a versenyzés olyan, mint egy kegyetlen hölgy. Lehet, hogy a futamot Lewis Hamilton és a Mercedes nyerte meg, de Leclerc előadása lenyűgöző volt. Mindössze 21 évesen kézzelfogható közelségbe került számára az első győzelem, de végül nem kaphatta meg."
The Telegraph:
"Lewis Hamilton vasárnap este drámai győzelmet ünnepelhetett, miután a Forma-1 feltörekvő csillagától, Charles Leclerc-től egy szörnyű motorhiba elvette a diadalt. Leclerc második futamán rajtolt a Ferrarival, és a legjobb úton volt afelé, hogy a sportág harmadik legfiatalabb futamgyőztese legyen."
The Independent:
"Ami Vettel számára csalódással zárult, Leclerc számára kétségbeejtő volt."
 
Spanyolország:
Mundo Deportivo:
"Drámai vég. Kegyetlen eredmény. Vasárnap Charles Leclerc volt a Bahreini Nagydíj legjobbja, de a sors, a szerencse vagy a Ferrari megbízhatatlansága elvette tőle az álmot, hogy megszerezze pályafutása első F1-es győzelmét."
Marca:
"A Ferrari számára több okból is meglehetős kudarc volt ez a futam. Charles Leclerc-nek pechjére nem sikerült győznie, de bejelentkezett a csapat legjobb pilótája posztért és a vb-címért."
 
Franciaország:
L'Équipe:
"A Forma-1 néha nagyon kegyetlen. Mindent jól csinálsz, és a végén mégsem te nyersz. Charles Leclerc (Ferrari) vasárnap az első rajtkockából indult, és figyelemreméltó futamot produkált azok után, hogy a rajtnál hibázott. Aztán csak a harmadik helyet tudta megmenteni, miután olasz motorja az utolsó 11 körben hátráltatta."
 

 

Videók