"Nem igazak a Hamiltonról keringő állítások"

A Mercedes tagad.


Az utóbbi időben szinte minden nap felröppen egy-egy hír Lewis Hamilton szerződését illetőn. Legutóbb az a pletyka kapott szárnyra, miszerint a brit világbajnokot George Russel váltja. Bár az előző szezonban számos rekordot megdöntő pilóta sorsa még mindig bizonytalan, egy Mercedeshez közeli forrás tagadta a cserét.

A konstruktőri világbajnok csapatnál továbbra is úgy gondolják, hogy a hétszeres világbajnok 2021-ben is náluk folytatja, bár az új megállapodást még egyeztetni kell.

„Minden olyan felvetés, miszerint Lewis idén már nem lesz velünk, pletyka. Ez nyilván való” – mondta a Formula1News.co.uk-nak a Mercedes egyik embere.

„Nincs okunk rá, hogy ne ő és Valteri (Bottas) vezessék az autóinkat. Ezt megerősíthetem.”

Eközben a Mercedes főnöke, Toto Wolff azt is elárulta, arra számít, hogy hamarosan nyélbe ütik majd az üzletet Hamiltonnal.

„Az ügyvédek keményen dolgoznak. Természetesen nem könnyítjük meg az életüket, amikor mindketten a Zoomon vitatkozunk és ezzel "csavart labdákat dobunk" eléjük.  De ő most Amerikában van én pedig itt. Így van ez a tárgyalásokkal. Mindig máshonnan érkezel, de ez teljesen normális.”

Borítókép: Bryn Lennon/Getty Images

Forrás: marca.com

 

Sport365.hu - Egyre nagyobb az esélye, hogy Russell váltja Hamiltont a Mercedesnél

Néhány bennfentes információ szerint Hamilton nem fog hosszabbítani, mások szerint a megújulás jó úton halad, csak időbe telik. Mindenkinek van véleménye, de úgy tűnik, az egész dráma oka az, hogy Hamilton többéves megállapodást kér, míg a Mercedes csak egyéves szerződést akar neki adni.

Videók