Nem csak megdöntött, hanem egy teljesen új rekordot is felállított Hamilton

Nehéz jelzőket találni a brit versenyzőre.


A Mercedes pilótájáról ebben az évben sokat írtunk és fogunk is írni a rekordok kapcsán, hiszen nagyon sok beállításához és megdöntéséhez is közel jár.

A hétvégi Brit Nagydíjon ő lett az a versenyző aki legtöbbször végzett az első helyen hazai versenyén. Ezt a rekordot eddig Alain Prosttal közösen tartotta, a professzor hatszor nyert hazai pályán, Francia Nagydíjat.

null

Hamiltons Silverstone win on three wheels reminds me of Stefan Johansson 1987 at Hockenheim. The McLaren driver secured 2nd place despite a last lap puncture. Winner Nelson Piquet was far ahead anyway. #AMuS #F1 pic.twitter.com/KTjeHd6ghM

 

Emelett megdöntötte azt a rekordot amely azt számolja, hogy egy versenyző a verseny rajtjától a leintésig végig az élen halad és úgy nyer, azaz minden kört ő töltött az élen. Ezt a rekordot eddig 19-19 versennyel Ayrton Sennával közösen tartotta, most a brit versenyző huszadik alkalommal is sikeresen végig vezetve nyert meg egy versenyt.

Ezeken kívül pedig egy elképesztő új rekordot is felállított. Ő lett az első versenyző aki három keréken gurulva fejezett be egy versenyt.

Hamilton bal első gumija az utolsó kör felénél szakadt ki, és a versenyző és csapata lélekjelenlétének és profi helyzetkezelésének köszönhetően sikerült kihasználnia a Verstappennel szembeni fél perc előnyét, és éppen, de a holland előtt ért célba. Nincs olyan adat miszerint korábban, valaki így nyert volna futamot, hogy defektes kerékkel, gyakorlatilag felnin menve ér be, ráadásul fél kört tett meg így a brit.

null

A dramatic final minute at Silverstone, as @LewisHamilton and his Mercedes hold on for a famous victory! #BritishGP  #F1 pic.twitter.com/CmD8hrz2Fw


Korábban volt már példa ilyen célba érkezésre, Stefan Johansson 1987-ben Hockenheimben szintén három keréken érkezett be, azonban ő a második helyet szerezte meg és nem a futamgyőzelmet.

Forrás: shootthespeed

Borítókép: Rudy Carezzevoli/Getty Images

Videók