Néhányan meghalhattak volna: vezető hír lett a Pirelli vesszőfutásából

A négy defekt és Nico Rosberg győzelme volt a legfőbb téma a nemzetközi sajtóban a Forma-1-es Brit Nagydíj másnapján.


FORMA-1
Nemzetközi sajtóvisszhang, Nagy-Britannia:
The Sun: "Néhányan meghalhattak volna - Button szerint sürgősen tenni kell valamit a komoly aggodalomra okot adó kiesések miatt."
Daily Mirror: "Lewis reményei szó szerint szertefoszlottak - Hamilton pályafutása során először nyilatkozott úgy, hogy félelmet érzett az autóban ülve."
Németország:
Bild: "Hamilton: Nem kockáztatom az életemet az átkozott gumik miatt (...) Vettel sokat veszített, Kiminek kevesebbet kellene innia.”
Frankfurter Allgemeine Zeitung: "Négy defekt és Sebastian Vettel sebességváltójának meghibásodása tette őrült versennyé a Brit Nagydíjat."
Süddeutsche Zeitung: "Problémák a bal hátsó abroncsok körül. A gumikkal kapcsolatos gondok miatt biztonsági megbeszélésekre kerül sor a hétvégi Német Nagydíj előtt."
Spanyolország:
El País: "A nézők számára az idei év leglátványosabb versenye volt az, amelyen a csapatfőnökök a leintésig idegeskedtek. Silvertone-ban a szétrobbanó gumik miatt majdnem pánik tört ki a boxban."
El Periódico: "Kontármunka: a Pirelli olyan gumikat gyártott, amelyek nem megfelelőek a Forma-1-es versenyzéshez."
Marca: "Vettel is ügyetlenkedett. A német az idén először adott fel egy futamot, mégpedig azt, amelyet öt defekt tett amúgy is izgalmassá."
As: "A Pirelli-gumik körüli káoszt látva akár félbe is lehetett volna szakítani a futamot. Néhány csapat és pilóta túl kockázatosnak ítélte a versenyzést."
Olaszország:
La Gazzetta dello Sport: "A Ferrari kimentette magát a gumi-káoszból. Öt defekt, célkeresztben a Pirelli. Rosberg győzött a káoszban."
Tuttosport: "Puskaporos hangulatú futam a Pirelli miatt. Négy gumi robbant szét a biztonsági autós szakaszokkal és balesetekkel tarkított kaotikus silverstone-i versenyen. Alonso csodát tett, miután egy nem várt eredménnyel sikerült felállnia a dobogóra."
Corriere dello Sport: "Alonso felzárkózott: harmadik hely. A gumiverseny ismét nyitott. Félelem a pályán: szétrobbanó gumik, balesetek egymás után. Most lehet sztrájkról beszélni."
La Stampa: "Szerencsés ütközet: Vettel kiesett, Alonso pedig a kilencedik helyről rajtolva harmadikként ért célba. Ezzel 21 pontra csökkent a hátránya. A szétrobbanó gumik krimije: a pilóták készen állnak a sztrájkra."
Franciaország:
L’Équipe: "Darabokban a Forma-1. Korábban viccelődtünk a Pirellivel, tegnap óta már komolyan aggódunk."
Le Figaro: "Rosberg uralta a káoszt Silverstone-ban."
Libération: "A sors közbenjárásával a Brit Nagydíj után a világbajnoki pontverseny újra izgalmassá vált."
Le Parisien: "Egy teljesen őrült futam."
Ausztria:
Kronen Zeitung: "Négy óriási defekt! A Forma-1-es futam a brit autósport otthonában majdnem katasztrófába torkollott."
Kurier: "A gumik röpködnek, a németek győznek."

Videók