Montezemolo ezt tanácsolja a Ferrarinak, Binotto leváltása esetén

A szakember nem akar beleszólni az ügybe, de elárulta, ő hol keresgélne.


Luca di Montezemolo úgy gondolja, hogy a Ferrarinak újra meg kell találnia önmagát ahhoz, hogy újra a csúcsra érhessen.

A Ferrari korábbi elnöke 1991 és 2014 között segítette az olasz csapatot, így már részese volt a Schumacher-éra előtti ínséges időknek is. Ő volt az, aki leigazolta az istállóhoz Jean Todtot, akivel elkezdődött a Ferrari sikerszériája. Ezek tükrében az egykori elnöknek valószínűleg át tudja érezni a csapat mostani helyzetét is.
A L’Equipe legutóbb arról faggatta a szakembert, szerinte a Ferrarinak le kellene-e váltania Mattia Binottót.

„Le kell váltani a csapatfőnököt? Ki vagyok én, hogy megmondjam” – kommentálta Di Montezemolo.

„A Ferrari olyan, mint az olasz zászló, nemzeti emlékmű. Mielőtt 1993-ban elhoztam Jean Todtot Maranellóba, sokáig gondolkodtam ezen a választáson. Hatalmas cirkusz volt a médiában. Ha új főnököt keresnék, a Forma-1-en kívül néznék szét.”

„Ha azonban csak azt nézzük, mit csinál a Red Bull Racing vagy a Mercedes-Benz, a probléma nem fog megoldódni. Újra meg kell találniuk önmagukat, új dinamikát kell teremtenünk.”

„A Ferrari rendkívül versenyképes autót épített. Egy ember önmagában nem nyer világbajnoki címet. A Forma-1 csapatsport.”

Bár nem akarta Binottót nyomás alá helyezni, Di Montezemolo utalt arra, hogy úgy érzi, az 52 éves szakember nem feltétlenül abban a szerepben van, amelyre a legalkalmasabb.

„Mattia Binotto elég intelligens ahhoz, hogy mindig megvédje csapatát” – mondta.

„Meg kell érteni a hibákat, majd ki kell tisztítani őket. Binotto kiváló technikai igazgató, de a Ferrari versenyosztályának vezetése más” – tette hozzá.

Borítókép: Venturelli/Getty Images

Videók