Mika Hakkinen kételkedik abban, hogy Max Verstappen 2023-ban is dominálni fogja az F1-et

Jövőre nagyobb verseny lehet a Forma-1-ben.


Mika Hakkinen úgy véli, Max Verstappen számára nem lesz "egyszerű" feladat fenntartani a 2022-ben mutatott dominanciáját, tekintve, hogy mások mennyit dolgoznak azon, hogy felzárkózzanak.

Verstappen végül elsöprő módon szerezte meg második bajnoki címét, 22-ből 15 futamot nyert meg, míg Red Bull-os csapattársa, Sergio Perez ugyanebben a gépezetben csak kettőt. Bár a Ferrari F1-75-öse a szezon nagy részében több mint egyenrangú volt a Red Bull RB18-asával, Verstappen ritkán került nehéz helyzetbe, és végül szinte mindig futamgyőzelemmel távozott, végül pedig 146 ponttal megszerezte a bajnoki címét.

A mezőny többi tagjának feladata tehát az lesz, hogy az egész éves formájának köszönhetően felzárkózzon a hollandhoz, és a kétszeres bajnok Hakkinen úgy véli, a többieknek is van esélyük arra, hogy beérjék, hiszen a Forma-1 új szabályait abban a reményben vezették be, hogy végül közelebb hozzák egymáshoz a mezőnyt.

„Nagyszerű munkát végzett egy kiváló csapattal, remek mérnökökkel és tervezőkkel, köztük Adrian Newey-val, akivel együtt dolgoztam, amikor világbajnok lettem. A Forma-1 szabályzata most más, mint az én időmben vagy három-négy évvel ezelőtt volt, így ez sok lehetőséget ad más csapatoknak a sikerre. Szóval nem hiszem, hogy olyan egyértelmű, hogy így továbbra is ő fog dominálni, bár egy nagyszerű versenyzőről beszélünk. Biztos vagyok benne, hogy látunk majd meglepetéseket, de vajon kitől? Nem tudom” - mondta Hakkinen a Sky Sportsnak az új F1 Arcade londoni bemutatóján.

Borítókép: MANDOGA MEDIA/Picture Alliance via Getty Images

Videók