Miért akar távozni Ocon és Gasly? Hová igazolhatnak jövőre?

Az Alpine sokak szerint „belülről rohad”.


 „Gasly és Ocon eleget láttak, el akarják hagyni az Alpine-t!” – ezzel a címszóval robbantotta a bombát Pablo Fermín F1-es újságíró, aki elsőként számolt be arról, hogy a francia pilótapáros elvágyódik a csapattól.

Az újságíró úgy tudja, a pilóták már rá is állították ügynökeiket arra, hogy vizsgálják meg az adódó lehetőségeket, és adott esetben találjanak nekik csapatot 2025-re. Mivel mindkettőjük kontraktusa lejár a 2024-es szezon végén, ez egyszerűbb lesz.

Az Alpine a nagy ígéretekkel ellentétben csak a hatodik lett a konstruktőri pontversenyben, ezt pedig csak tetézte az istálló vezetésében dúló folyamatos harc, illetve a személyi változások. A hírek szerint a csapat két gyára között is komoly nézeteltérések keletkeztek.

De hol köthet ki a két francia? A pletykák szerint a jelenlegi élcsapatok nem érdeklődnek irántuk, viszont az új belépő, az Audi nagyra értékeli Ocont, és szívesen dolgoznának vele.

Gasly iránt még nem érkezett konkrét érdeklődés, de minden bizonnyal egy kiscsapathoz kerül, ha csak nem villant valami nagyot idén. Ellenkező esetben az is benne van a pakliban, hogy nem kap ülést 2025-re.

Fotó: Kym Illman/Getty Images

 

Videók