Micknek le kell győznie Kevint ha Ferrari ülést akar

Vajon sikerül neki?


Mick Schumachernek le kell tudnia győzni csapattársát, Kevin Magnussent, különben elbúcsúzhat a Ferrari ülésétől. Legalábbis Marc Surer szerint.

Az idei szezonban Mick Schumachernek új csapattársa lett a dán Kevin Magnussen személyében, miután az amerikai csapat megvált orosz pilótájától, Nikita Mazepintől. Ám annak ellenére, hogy nem vezette még a Haast a dán Magnussen valamennyi futamon legyőzte Schumachert az első három versenyen. Míg Magnussennek 12 pontja van eddig, ráadásul két alkalommal is bejutott a q3-ba, addig ez Schumachernek ez egyszer sem sikerült. A pilóták ranglistáján egyelőre a dán még előrébb van.

Azonban Marc Surer szerint ez csak idő kérdése.

„Mick Schumacher valójában nem vezetett jól mindhárom versenyen. Ezen azt értem, hogy nem tudta kihasználni az autóban rejlő lehetőségeket. Egyelőre meg kell küzdenie az új helyzettel, idővel el fog kezdeni fejlődni. Ő egy tanulékony ember, nem aggódom miatta.”

A Haas fiatal pilótája arról álmodik, hogy egy nap a Ferrari pilótája lesz, édesapja, Michael Schumacher hét alkalommal szerzett világbajnoki címet pályafutása során, ebből ötöt a Scuderiával. Surer kételkedik abban, hogy Mick Schumacher egyelőre szerepelhet a Ferrariban.

„Micknek le kell győznie Kevint, ha Ferrari ülést akar” – véli a 70 éves szakember.

Az elkövetkezendő időben nem valószínű, hogy Schumacher a Ferrarihoz szerződik, ugyanis a tifosik 2024-ig szerződést hosszabbítottak a spanyol Carlos SAinzcal így addig biztosan Charles Leclerc csapattársa marad.

Borítókép: GettyImages 
Forrás: planetf1.com 

Videók