Mick Schumacher senkitől sem fél, szívesen harcol bárkivel

Ugyanolyan versenyzők, mint ő maga.


Mick Schumacher úgy véli, hogy az Osztrák Nagydíjon történt Lewis Hamilton elleni csata értékes lecke volt számára, amiből rengeteget tanulhat.

A Brit Nagydíjon Max Verstappen ellen csatázott, ahol Schumacher emgszerezte első F1-es pontjait, a Haas pilótája Ausztriában már Hamilton ellen harcolhatott. A sprintfutamon több körön védekezett Schumacher Hamilton ellen, ezt a csatát azonban az utolsó előtti körben elveszítette. Egy nappal később jött a második menet, ezúttal Schumacher még keményebb volt.

„A legfontosabb dolog, amit megtanultam, hogy mindenki ember, és mindenki követ el hibákat. Mindenki nyomás alatt van, és néha eljut arra a pontra, amikor hibázik. Szóval fontos, hogy ez tudasítsam magamban, és ne féljek harcolni bárki is az ellenfelem” – mondta Schumacher a planetf1.com szerint.

Hamilton végül a negyedik helyet szerezte meg, míg Schumacher sorozatban második alkalommal végzett a legjobb tízben a hatodik helyének köszönhetően.

„Azt hiszem, sokan alábecsültek minket a hétvége elején, és jó volt bebizonyítani, hogy tévednek. Elég gyorsak voltunk ahhoz, hogy harcba szálljunk Lewis ellen, ami különleges érzés. Megmutattuk az autókban rejlő potenciált, és megmutattuk a versenyzőkben rejlő lehetőségeket is. Tudjuk, mire van szükségünk ahhoz, hogy az autónk gyors legyen. Erős autónk volt az év elején, ezt követően persze néhányan hoztak frissítéseket, aminek köszönhetően változott a felállás.”

Borítókép és fotók: Tóth Zsombor / Sport365

Videók