Mick Schumacher igyekszik lecsapni a lehetőségekre

Az Audi megerősítette, hogy még nincs tárgyalás Schumacherrel.


Bár az Audi csapatát érdekli a német versenyző, jelenleg Mick Schumachernek még nincs ajánlat az asztalon. Az Audi a Forma-1 felé veszi az irányt, miután megerősítették, hogy 2026-tól, az új generációs motoregységek bevezetésétől kezdve erőforrás-gyártóvá válnak, és a Sauber lesz az Audi üzemi csapata attól az idénytől kezdve.

Ezt megelőzően az Audi már megvásárolt egy részesedést a Sauber Motorsportban. Természetesen már most is folynak a találgatások arról, hogy mely pilóták alkothatják az Audi felállását 2026-tól, hiszen Valtteri Bottas és Zhou Guanyu jelenleg a Sauber által támogatott Alfa Romeo csapatnál dolgozik.

Schumacher volt az a pilóta, akit a legerősebben összefüggésbe hoztak az Audihoz való csatlakozással, a német versenyzőt a Mercedes tartalékpilótaként foglalkoztatja, miután 2022 végén elvesztette a Haasnál betöltött ülését. De mivel az Audi továbbra is a Forma-1-es vállalkozásának alapjait rakja le, Schumacher megkeresése még nem szerepelt a teendőik között, miközben a márka megerősítette, hogy egy német pilóta a felállásukban nem szükségszerű.

Markus Duesmann, az Audi vezérigazgatója a Der Spiegelnek adott interjújában így nyilatkozott.

„Jelenleg számos döntéshozóval, versenyzőkkel, csapatvezetőkkel tárgyalunk. Mick Schumacherrel még nem folytattunk konkrét tárgyalásokat az elköteleződésről. Természetesen a német versenyző ugyanúgy érdekel minket, mint az anyacég vezetőségét, de ez nem követelmény számunkra."

„Nem hóbortból megyünk be a Forma-1-be, meg akarjuk mutatni, mire vagyunk képesek. Mindent megtettünk azért, hogy minden bajnokságban, amelyben részt vettünk, győzni tudjunk. Eddig mindig sikerrel jártunk. Az a gondolat, hogy csak ott akarunk lenni, nem elég nekünk."

Borítókép: Jakub Porzycki/NurPhoto a Getty Images

Videók