Mercedes: nekünk Schumacher kell, várunk rá

Örömmel vár Michael Schumacherre a Mercedes Forma-1-es csapata, Ross Brawn éppen ezért elárulta, amíg nem jutnak dűlőre a hétszeres bajnokkal, addig nem is kezdenek tárgyalásba más versenyzőkkel.


Schumacher szerződése idén lejár a Mercedesnél, és bár Brawn múlt héten arról beszélt, szeretné, ha még nyáron döntenének a jövő évi felállásról, Schumacher világossá tette, hogy ősz közepéig biztosan nem dönt arról, mit fog csinálni 2013-ban.

Brawn a minap bevallotta, tulajdonképpen nincs semmiféle határidő, ám hamarosan le kell ülniük tárgyalni. A szakember mindazonáltal világossá tette: amíg nem döntenek Schumacherről, szóba sem jöhet más versenyző.

Michaelre összpontosítunk, ameddig csak kell – tartson akármeddig. Aztán majd meglátjuk, mi lesz” – mondta a csapatfőnök, majd hozzátette, úgy érzi, Schumacher nagyon is élvezi a versenyzést a Forma-1-ben, főképp most, hogy egyre eredményesebben szerepel. A német pilóta Valenciában visszatérése óta először állhatott dobogóra.

Még nem beszéltünk a dologról, de nagyon élvezi, ha pedig élvezi, akkor miért ne? Persze elkerülhetetlenül elérkezik majd az az idő, amikor azt kell mondjuk, beszélnünk kell a dologról, hiszen olykor időigényes folyamat ez, és muszáj, hogy megvitassuk, mert le kell vonnunk a megfelelő konklúziókat, hogy tervezni tudjunk a jövőre. De nem szabtunk határidőt, és nincs semmiféle kritikus pont, amikorra döntenünk kell erről. Az a legfontosabb, hogy jól döntsünk.Közösen határozunk majd. Amikor eljön az ideje, leülünk és megvitatjuk. Ahogy én ismerem Michaelt, nagyon logikus és ésszerű következtetéseket vonhatunk majd le.”

Ha Schumacher úgy dönt, nem folytatja a Forma-1-ben, úgy a Mercedes tárgyalásokat kezdeményezhet akár Lewis Hamiltonnal is, kinek szerződése ugyancsak lejár a szezon végén. Ha a brit mégis a McLarennél folytatja, úgy Brawnék Nico Hülkenberggel, vagy Paul di Restával folytathatják az F1-ben.

Videók