Melyik két F1-pilótát választaná Alex Albon, ha ő lenne a csapatfőnök?

Két fiatal titánra esett a választása.


 A Williams versenyzője eljátszott a gondolattal, hogy ő kiket ültetne az autóiba, ha lenne egy saját istállója.

Alexander Albon az idei szezonban egy év kihagyást követően ismét Forma 1-es autót vezethet, egyelőre pedig meghálálja a bizalmat a Williams felé. A brit-thai kettősállampolgár a Red Bull bűvköréből kiszakadva igazolt új csapatába.

Egy interjú során megkérdezték Albont, hogy ha csapatfőnök lehetne, melyik két pilótát választaná a jelenlegi mezőnyből, akiket az autóiba ültet.

„Ha nem kell figyelembe vennem a béreket, akkor az első természetesen Max Verstappen.” – mondta az AutoMotor und Sport-nak - „Ő elképesztően tehetséges, és vele bármi elérhető.”

„Gondolok a jövőre, így második pilótának is fiatalt választanék. A csapategység miatt a választásom Lando Norrisra esett. Ő remekül kijön Max-al. A másik opció George Russell lett volna, de ott lehetnének összetűzések.”

Albon az idei szezonban eddig 3 pontot szedett össze a Williamsnek, ami annak tükrében, hogy az erősorrend utolsó helyét foglalják el, nem is rossz eredmény. Legjobb futamát Miamiban futotta, ahol a 9. helyen ért célba. Ezen kívül még Ausztriában egy 10. hellyel szerzett pontot.

Fotó: Bryn Lennon/Getty Images

 

Videók