Még Vettel is meglepődött, milyen gyors volt, Hülkenbergnek fogalma sincs... - nyilatkozatok

Még a pole pozícióban végző Sebastian Vettelt is meglepte, milyen gyorsak voltak a Red Bullok a Forma-1-es Olasz Nagydíj szombati időmérőjén, míg az óriási meglepetésre harmadikként végző Nico Hülkenbergnek fogalma sincs, hogy sikerült ilyen jó időt mennie.


Íme a monzai időmérő edzés első három helyezettjének nyilatkozata: 

Sebastian Vettel, Red Bull:

"Monza egy különleges pálya, mindig jó visszajönni ide. A 2008-as emlékeim különösen jók, de most ez a legfrissebb siker a legfelemelőbb érzés. Egész hétvégén fantasztikus az autó, még jobb annál is, amire számítottunk. Tegnap is nagyon jól muzsikált, mára ezt át tudtuk hozni. Egy kicsit meglepetés számomra, hogy mindkét autónk az első sorban van. Az utóbbi évekből rossz tapasztalataink voltak Monzáról, ezt most megcáfoltuk. Az egyenesekben is megvolt most a sebességünk. Szép ez a pálya, de nagy kihívás is. Kicsi a leszorítóerő, ezért az autó nem tapad úgy, mint máshol. Ha sikerül összeraknod egy kört, jól jössz ki belőle, de ha túl sokszor akarjuk átlépni a határokat, akkor komoly árat fizethetünk érte. Bízom benne, hogy holnap folytatjuk az eddigi remek szereplést."


Mark Webber, Red Bull:

"Az edzés előtt mondtam a fiúknak, hogy jó időt várok, bejött. Abban bízom, hogy holnap is sikerül így mennünk. Elégedett vagyok. A Q1-ben a végére hagytam a döntést, de Vergne megcsúszása miatt nem nagyon láttam az utolsó kanyar végén. Várom a holnapot, biztosan lesznek izgalmak. Örülök, hogy versenyképes az autóm, remélem, jó futamom lesz."

Nico Hülkenberg, Sauber:

"Fogalmam sincs, hogy sikerült ez így, nagyon kellemes meglepetés. Nem számítottam erre én és a csapat sem. Tegnap sokat küszködtünk, de a fiúk jó változtatásokat hajtottak végre. A Q2-ben és a Q3-ban egyre jobb lett az autó. Egyetlen gyors kört futottunk, jól sikerült. Remélem, a hosszútávú tempónk jó lesz, és bár az nem valószínű, hogy az előttem lévő két pilótát megszorongathatjuk, mindent megteszünk majd a jó szereplésért."

Az időmérő edzés végeredménye itt - kattints!

Videók