Még mindig Schumi a leggazdagabb F1-es versenyző

Egy felmérés szerint továbbra is messze Michael Schumacher a leggazdagabb a Forma–1-es versenyzők közül. Az aktív résztvevőknél Fernando Alonso áll az élen – de utcahosszal elmarad egykori riválisától.


 
Az International Business Times elkészítette a leggazdagabb Forma–1-es versenyzők top tízes listáját, melyből kiderül, még mindig nincsen vagyonosabb a sportágnak 2012 végén hátat fordító, 2013 végén súlyos síbalesetet szenvedő Michael Schumachernél. A versenyzőket becsült vagyonuk alapján rangsoroló listát a hétszeres világbajnok 780 millió dollárral vezeti.
 
Mögötte a második leggazdagabb Fernando Alonso utcahosszal elmaradt a maga 220 millió dolláros vagyonával, jóllehet ezzel még így is első az aktív versenyzők között. A harmadik helyen tavalyi csapattársa, Kimi Räikkönen áll, akinek 180 millió dollárra becsüli vagyonát.
 
Éppen annyira, mint Schumacher egykori ferraris márkatársának, Eddie Irvine-nak, aki visszavonulása óta számos sikeres üzleti vállalkozásban érdekelt, és akinek nem mellesleg még egy saját szigete is van a Karib-tengeren.
 
A már nem aktív versenyzők közül a legjobb tízben rajta kívül még ketten, Alain Prost és David Coulthard szerepelnek a listán – érdekesség, hogy mindketten előkelőbb helyen állnak, mint a két német, Sebastian Vettel és Nico Rosberg.
 
A 10 leggazdagabb F1-es versenyző az International Business Times szerint:
 
1. Michael Schumacher – 780 millió dollár
2. Fernando Alonso – 220 millió dollár
3. Kimi Räikkönen – 180 millió dollár
4. Eddie Irvine – 180 millió dollár
5. Lewis Hamilton – 110 millió dollár
6. Jenson Button – 100 millió dollár
7. Alain Prost – 70 millió dollár
8. David Coulthard – 70 millió dollár
9. Sebastian Vettel – 45 millió dollár
10. Nico Rosberg – 30 millió dollár

Videók