Max Verstappen tényleg azzal fenyegetőzik, hogy elhagyja a Red Bullt?

Apja többször kifejezte, hogy nagyon elégedetlen, amiért Christian Hornert felmentették a fegyelmi vizsgálat során.


 Az elmúlt hetekben a Red Bull uralta a címlapokat, miután Christian Horner állítólagos helytelen viselkedése miatt vizsgálatot indítottak ellene.

A Red Bull csapatfőnöke mindig is tagadta, hogy bármi rosszat tett volna, és egy "külső, szakavatott ügyvéd" által vezetett belső vizsgálat után tisztázták is a nevét.

A káoszt tetézi, hogy a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko ellen is vizsgálatot indítottak, és ha bűnösnek találják, fegyelmi eljárás indulhat ellene.

Max Verstappen is reagált ezekre a hírekre, és a Jeddah-ban megszerzett pole-ja utáni nyilatkozatában elmondta, bizony komoly gondok elé nézhet az istálló, ha menesztik Markót.

"Nem, nem, nem! Ha Helmut Marko távozik, akkor igazán nagy problémák lesznek a Red Bullnál. A magam részéről nagyon tisztelem Helmutot, és azt, amit együtt elértünk. Ez nagyon messzire vezet...”

"Nagyon nagy a lojalitásom iránta, és ezt mindig kifejeztem mindenkinek a csapaton belül, a legmagasabb körökben is. Fontos szerepet játszik a csapaton belüli jövőmre vonatkozó döntéseimben." – dobta le a bombát a holland, majd folytatta - "Nagyon fontos, hogy a csapaton belül maradjon, beleértve természetesen mindenki mást is, mert ez egy csapatmunka, és nagyon fontos, hogy a kulcsembereket együtt tartsuk. Úgy érzem, ha egy ilyen fontos pillér kiesik, az nem jó az én helyzetemnek sem.”

"Részemről Helmutnak maradnia kellene, ő építette ezt a csapatot Dietrich Mateschitz mellett az első naptól kezdve, és mindig nagyon lojális volt a csapathoz és mindenkihez a csapaton belül.”

"Azt hiszem, az is nagyon fontos, hogy megadjuk az embernek a tiszteletet azért, amit tett, és ez visszavezethető a lojalitáshoz és a tisztességhez, ezért fontos, hogy a csapat része maradjon."

Fotó: Tóth Zsombor / Sport365

Videók