"Max megérdemelte volna a fekete zászlót, de végül megúszta" - sajtóvisszhang

A külföldi lapok is az egyik legőrültebb futamnak titulálták a szaúdit.


A nemzetközi sajtó őrült, kaotikus versenyről ír az első Forma-1-es Szaúdi Nagydíj másnapján, s kiemeli: 1974 óta először fordul majd elő, hogy az utolsó futamon - vasárnap, Abu-Dzabiban - a két bajnokaspiráns azonos pontszámmal áll rajthoz.

A szaúdi versenyt a címvédő és hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője nyerte, s ezzel nemcsak megakadályozta a Red Bullt vezető holland Max Verstappen vb-győzelmét, hanem holtversenyben az élre került riválisával. A vasárnapi vb-finálét a generációk csatájának nevezte el a sajtó.

Nagy-Britannia:

The Times:
"Egy kaotikus verseny után Hamilton "letakarította" az "őrült" Verstappent. 1974 óta először fordul elő, hogy az utolsó futamon - vasárnap, Abu-Dzabiban - a két bajnokaspiráns azonos pontszámmal áll rajthoz."

Olaszország:

Gazzetta dello Sport:
"Óriási izgalmak a Szaúdi Nagydíj után, amelyen Lewis Hamilton győzött Max Verstappen előtt. Ütközések, sértegetések a csapatrádióban, összetűzések és a futam végén egy karambol - ezek nem hiányoztak. A tét a 2021-es világbajnokság, a főszereplők pedig nyomás alatt."

Spanyolország:

Marca:
"Hamilton túlélte a "verekedést" Verstappennel, nyert és ezzel holtversenyben az élen áll riválisával a szezonzáró előtt. Max a helytelen fékezési manőverével megérdemelte volna a fekete zászlót, de végül megúszta időbüntetéssel."

Ausztria:

Kronen-Zeitung:
"Hamilton nyerte a teljesen őrült versenyt - tökéletes a drámai világbajnoki befejezés"

Svájci:

Blick:

"Erről a dzsiddai futamról még sokat fognak beszélni. Max Verstappen szénája nem áll túl jól."

Borítókép: Twitter.com/Formula1

Videók