Már az első kanyarban röpködtek az autók a virtuális bahreini nagydíjon

Igazi autók ugyan nem voltak a pályán, de izgalmakban így sem volt hiány.


Mint ahogy korábban megírtuk a Forma-1-es idény versenyeinek elhalasztása miatt a szervezők úgy döntöttek, hogy virtuális futamokat tartanak majd, ahol nem csak az egyes istállók versenyzői, hanem hivatásos e-sportolók, egykori autóversenyzők, és kommentátorok is rajthoz állnak. Az első összecsapásra vasárnap került sor.

A versenyek alapját a Codemasters F1 2019-es játéka adja. Mivel a mezőny különböző kvalitású játékosokból áll, ezért mindenki egyforma motorerősséggel és beállításokkal vág neki a köröknek. A gyors döntést követően a szabályokat és a lebonyolítás mikéntjét mindössze 2 nap alatt kellett összehozni a szervezőknek, de a nézettségi számokat elnézve elmondhatjuk, hogy jó döntést hoztak.

Aki arra várt, hogy az összes sztárpilóta ott lesz a rajtrácson, annak némi csalódást okozhatott, hogy a mezőnyből csak Nicholas Latifi és Lando Norris vett részt a játékban. A közelmúlt harcosaiból is akadtak néhányan: Stoffel Vandoorne, Esteban Gutiérrez, Nico Hülkenberg, Anthony Davidson és Johhny Herbert is "volánhoz" ült.

A névsort nézve igazi csemegét jelentett még a hatszoros olimpiai bajnok pályakerékpáros Cris Hoy, valamint a versenyzéssel kacérkodó Nicolas Hamilton, aki a regnáló világbajnok testvére.

2020 Bahrain Virtual Grand Prix Highlights | F1 Esports

The first Virtual Grand Prix saw a host of drivers and race fans compete against each other including Lando Norris, Liam Payne, Ian Poulter, Nico Hulkenberg,...

Az igazi összecsapást megelőző futamokon a magyarok is érdekeltek voltak, Bereznay Dániel révén. A fiatal e-sportoló jól versenyzett: egy 1. és egy 3. helyet szerzett.

Az est fő atrakciója a 14 körös verseny volt, ahol csak úgy röpködtek az alkatrészek az izgalmas csaták közepette. A futamot végül a Renault tesztpilótája, Guan Ju-zsu nyerte meg, míg másodikként Stoffel Vandoorne, a McLaren korábbi veresenyzője, harmadikként pedig a Mercedes jelenlegi tartalék pilótája  Philipp Eng ért be.

Formula 1 on Twitter

What a result! @gyzhou_33 WINS the Bahrain #VirtualGP @svandoorne picks up P2, with @Philipp_Eng third #F1Esports

A széria két hét múlva folytatódik az Ausztrál nagydíjjal. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az egyes csapatokat akkor kik képviselik majd.

Borítókép: Facebook.com/F1

Videók