Lewis Hamilton: soha nem volt még hozzám hasonló versenyző

„Egy ponton azt gondoltam: Istenem, ezzel az autóval tényleg nem tudok harcolni a bajnoki címért.”


A korábbi Forma-1-es bajnok Lewis Hamilton a Formula1.nl holland médiának adott interjút, amelyben kendőzetlenül közölte, hogy „soha nem volt még olyan pilóta", mint a Mercedes britje.

A holland médium emlékeztette arra, hogy a Forma-1-ben még egyetlen pilóta sem nyert futamot 300 nagydíjgyőzelemmel a háta mögött - ő 310-et tudhat magáénak -. A brit válasza egyértelmű volt: "De még sosem volt hozzám hasonló versenyző".

„Ha valamit elmondhatok a tavalyi évről, akkor az az, hogy csapatként csak rugalmasabbak és elszántabbak lettünk" - mondta a Mercedes versenyzője a 2022-es, Hamilton és George Russell számára hullámvasútként zajló versenyévet követően.

„2021 után vissza akartunk vágni. Innen jött a lendületünk. Egy ponton azt gondoltam: "Istenem, ezzel az autóval tényleg nem tudok harcolni a bajnoki címért. Egy olyan autóval kezdtük az évet, amit nem akartunk, és egy olyannal is fejeztük be” - összegzett Lewis Hamilton, aki reméli, hogy 2023-ban már jobb autója lesz, jól érzi magát, és újra képes lesz harcolni az F1-es bajnoki címért.

Borítókép: Heuler Andrey/Eurasia Sport Images/Getty Images

Videók