Lewis Hamilton reméli, hogy a McLaren és az Alpine is ott lesz a harcban a bajnoki címért

Szeretné, ha izgalmas szezon elé néznének.


Lewis Hamilton a Mercedes és a Ferrari mellett olyan csapatokat is szívesen látna 2023-ban a Red Bull ellen, mint az Alpine és a McLaren.

2022 volt az első szezon, amikor a Forma-1 teljesen új technikai szabályzata működött. Ez lehetővé teszi a csapatok számára, hogy a 2022-es év tanulságait beépítsék az új szezonba, ami a remények szerint versenyképesebb rajtrácsot eredményez majd, ami az előzési lehetőségek növelése mellett a szabályok fő célja.

A Red Bull a 2022-es bajnoki kettős győzelemig menetelt, a 22 nagydíjból 17-et megnyerve, bár a Ferrari a szezon első felében szorosan ott volt, míg a Mercedes a Sao Pauló-i Nagydíjon egy kettős győzelmet ért el.

Hamilton viszonyt abban reménykedik, hogy a 2023-as harcba beszáll a 2022-es középmezőny vezetője az Alpine és korábbi csapata, a McLaren.

„Szeretném azt hinni, hogy mi leszünk azok, akik versenyben lesznek velük, és képesek leszünk újra legyőzni őket [a Red Bullt], ebben hiszek. De nagyon remélem, hogy a Ferrari erős lesz a következő években. Határozottan nehéz évük volt [2022-ben], de nyilvánvalóan volt néhány erős megnyilvánulásuk, amit jó volt látni. Szóval, remélem, hogy jövőre több ilyen lesz, és nem kétcsapatos versenyt látunk. Remélem, hogy legalább hárman vagy többen leszünk. Például miért ne lehetne ott a McLaren? Majd meglátjuk. Vagy akár az Alpine is elképesztően jól teljesít” - mondta Hamilton a Forma-1 honlapja szerint.

Borítókép: Joe Portlock – Forma 1/Formula 1 a Getty Images

Videók