Lewis Hamilton merész állítást tett George Russell párosításáról a Mercedesnél

Ők a legjobb páros?


Lewis Hamilton úgy véli, hogy ő és George Russell különösen erős pilótakombinációt alkotnak...

Hamilton a második helyen végzett a múlt hétvégi Spanyol Nagydíjon, miután a negyedik helyről a rajtrácsra állva a McLaren versenyzőjét, Lando Norrist előzte meg a rajtnál, majd levadászta és megelőzte a Ferrari versenyzőjét, Carlos Sainzot. A Mercedes versenytempója a Red Bull-os Max Verstappen kivételével mindenki másnál jobb volt, amit George Russell is alátámasztott, aki a 12. helyről, Sergio Pérez mögül rajtolva a dobogó utolsó fokára állhatott fel.

A brackley-i bázisú csapatnál új remény és optimizmus van, miután úgy tűnik, nagy lépést tettek előre, mióta az elmúlt két versenyhétvégén frissítéseket vezettek be a W14-es versenyautóhoz, Hamilton pedig reményét fejezte ki, hogy a barcelonai pályán mutatott versenyképességük sok más helyszínre is jól átültethető lesz.

„Amióta itt versenyzem, ha itt gyors vagy, akkor máshol is jónak kell lenned. De úgy gondolom, ahogy ezek az autók működnek. Lesznek olyan pályák, ahol talán nem lesz olyan jó, de remélem, hogy nem ez a helyzet, és minden hétvégén ilyen erősek leszünk” - mondta a hétszeres világbajnok a Sky F1-nek a futam után.

Dicsérve Russellt, amiért ilyen határozottan átjutott a mezőnyön, Hamilton annak a meggyőződésének adott hangot, hogy senki sem tudna jobb munkát végezni annál, mint amit ő és Russell csapattársként együtt elérnek.

„George fantasztikus munkát végzett, a 12. helyről egészen a harmadik helyig jutott, nagyszerű pontok a csapatnak. Csak remélem, hogy a gyárban mindenki büszke magára a hétvégén odahaza, mert csodálatos munkát végeznek, és azért a lépésért, amit ezen a hétvégén és a múlt hétvégén is meg tudtunk tenni. Megapontokat szereztünk a csapatnak, a konstruktőri bajnokságban a második helyen állunk, szóval szerintem miénk a legerősebb csapat, különösen George és én remek eredményeket hozunk hétvégénként, szóval most már csak egy kicsit fel kell javítanunk a teljesítményünket, amiért tudom, hogy mindenki keményen dolgozik, és remélhetőleg valamikor utol tudjuk érni a Red Bullokat. Az autó remekül érezte magát. Határozottan van még néhány lépés, amit tovább kell fejlesztenünk, hogy megpróbáljuk csökkenteni a lemaradást a Red Bullokkal szemben, de ez sokkal több, mint amire számítottam ezen a hétvégén, és nagyon élveztem a versenyt."

Borítókép: Tóth Zsombor / Sport365

Videók