Lewis Hamilton brilliáns győzelmétől hangos a világsajtó

A Forma-1-es Mexikói Nagydíj nemzetközi sajtóvisszhangja.


A nemzetközi szaksajtó Lewis Hamilton nevétől hangos a vasárnapi Forma-1-es Mexikói Nagydíj másnapján, miután a Mercedes brit pilótája nagyszerű teljesítménnyel megnyerte a futamot, és így karnyújtásnyira került pályafutása hatodik világbajnoki címétől.

Nagy-Britannia:
----------------
The Telegraph:
"Lewis Hamilton briliáns Grand Prix-győzelme, a hatodik vb-címre azonban még várnia kell. A tengerszint feletti extrém magasságban, 2280 méteren lévő mexikóvárosi pályán Lewis Hamilton ismét bizonyította, hogy a saját sztratoszférájában versenyez."

The Guardian:
"Az Autódromo Hermanos Rodríguez vad színeivel és lármájával ideális helyszíne lett volna a fiesztának. A brit pilóta, mint egy igazi bajnok, begyűjtötte újabb győzelmét a Mexikói Nagydíjon, a világbajnoki címért járó pezsgőt azonban még legalább egy hétig jegelni kell."

Ausztria:
---------
Kronen Zeitung:
"Lewis Hamilton megnyerte a Forma-1-es Mexikói GP-t, de a hatodik vb-címére még várnia kell. A Mercedes sztárja a tökéletes gumitaktikának köszönhetően vasárnap maga mögé utasította a ferraris Sebastian Vettelt és saját csapattárását, Valtteri Bottast."
Kurier:
"Lewis Hamilton nyert, a végső nagy ünneplés azonban még hátravan."

Svájc:
------
Blick:
"A Mercedes 100. sikere - Hamilton még nem világbajnok. Több ezer szurkoló ünnepelte Lewis Hamiltont, a Mexikói Nagydíj nagy győztesét. De Valtteri Bottas elnapolta a bajnokavatást."

Mexikó:
-------
Excélsior:
"Döntőnek bizonyult a stratégia, Lewis Hamilton nyert Mexikóban. A mexikói Sergio Pérezt megtapsolta a közönség és a hetedik helyen végzett. Ezzel beállította legjobb eredményét az Autódromo Hermanos Rodríguezben."

Olaszország:
-------------
La Gazzetta dello Sport:
"Ez volt a 83. és Lewis Hamilton soha nem hagyja abba. Még a nehéz mexikói versenyben is megtalálta a győztes utat az erősnek tűnő Ferrari és Red Bull ellenében - ahogy csak ő tudja."

Spanyolország:
--------------
As:
"A brit mindent jól csinált: kint maradt a pályán, amikor arra volt szükség, abban a pillanatban cserélt kereket, amikor kellett, és az élre állt, amikor már nem volt szükség több gumicserére. Nagy győzelmet aratott."

Marca:
"Győzelme ellenére Lewis Hamiltonnak még egy hetet várnia kell az újabb világbajnoki címre."

El Mundo Deportivo:
"Ha valakinek, hát Hamiltonnak nem szabad ajándékot adni. Ha az ötszörös világbajnoknak a Forma-1-ben a kezedet nyújtod, elveszi az egész karodat. És a mostani esetben a Ferrari dupla hibát követett el - két újabb hiba a szezon végtelennek tűnő listáján."

Fotó: Clive Mason/Getty Images

Videók