Lehet, hogy még mélyebben a zsebébe kell nyúlnia a Forma-1 első emberének

Meglehet, hogy a Forma-1 Menedzsment (FOM) elnökének, Bernie Ecclestone-nak még mélyebben a zsebébe kell nyúlnia, a Bayern LB nevű német bank ugyanis visszautasította 25 millió eurós kártérítési ajánlatát. Elképzelhető, hogy a pénzintézet magasabb összeget kér a brit üzletembertől.
A vesztegetéssel vádolt sportvezető pere múlt kedden ért véget, miután a bíróság elfogadta az ügyvédek ajánlatát, azaz egy 100 millió dolláros kártérítés ellenében (ebből 99 millió az államkincstárhoz került, 1 milliót pedig jótékony célra fordítanak) felmentette a FOM első emberét. A vád szerint Ecclestone az F1 eladása során 44 millió dollárnyi kenőpénzzel igyekezett rávenni a korábbi többségi tulajdonos Bayern LB kockázatelemzőjét, Gerhard Gribkowskyt, hogy segédkezzen áron alul eladni 47,2%-os részesedést - ezzel pedig komoly károkat okozott a német banknak - olvasható a telesport.hu-n.

Ecclestone-ék a tárgyalás során azt is felvetették, hogy az eljárás lezárása érdekében hajlandóak 25 millió eurós kártérítést fizetni a Bayern LB-nek, noha a brit milliárdosnak nem volt tudomása arról, hogy a részvények eladásakor anyagi kárt okozott a pénzintézetnek. A védelem akkor azzal indokolta kérelmét, hogy az eljárás rendkívül megterhelő Ecclestone számára. A bank azonban visszautasította a védelem ajánlatát, erősítette meg a Bayern LB szóvivője. A FOM elnökének ügyvédei még nem kommentálták a bank vezetőinek lépését.

Egyelőre azt sem tudni, mit terveznek a Bayern LB vezetői, a hírek szerint azonban nem lehet kizárni, hogy hamarosan magasabb összeget kérnek Ecclestone-éktól, de az sem elképzelhetetlen, hogy ezt az ügyet is jogi útra terelik. Ha így döntenek, polgári per indulhat a most 83 éves üzletember ellen. A legutóbbi döntés értelmében Ecclestone-t nem lehet bűnösnek, de ártatlannak sem tekinteni, a milliárdos "szabad emberként hagyhatja el a tárgyalótermet", és saját elmondása szerint "azonnal belevetette magát a munkába". 

Videók