Leclerc úgy gondolja, hogy a Mercedes kiszállt a bajnoki csatából

Őszinte vagy korai kijelentés?


Charles Leclerc úgy gondolja, hogy ebben az évben a Mercedes messze van attól, hogy a világbajnoki címért küzdjön, de azt jósolta, hogy valamikor versenyeket fognak nyerni.

A harmadik helyet foglalják el a konstruktőri bajnokságban, de mivel a Red Bullnak és a Ferrarinak egyértelműen gyorsabb autója van, nem valószínű, hogy komoly esélyei lennének a címvédésre. Ez a véleménye a bajnokságot vezető Charles Leclercnek is, aki elismerte, hogy a világbajnoki cím talán túl messze van a Mercedes számára, de futamgyőzelmekig eljuthatnak.

„Soha nem írom le őket, mert egy rendkívül erős csapat, amit az elmúlt években meg is mutattak. De az is igaz, hogy a szezon eleje óta küszködnek, és úgy tűnik, elég nagy problémáik vannak, amelyekhez egy kis idő kell, mielőtt megoldják őket. Szóval nem tudom. Talán nem küzdenek idén a bajnokságért, de egészen biztos vagyok benne, hogy a szezon során valamikor futamot fognak nyerni.”

Image

Leclerc ehelyett négyes versenyt jósol a címért közte, csapattársa, Carlos Sainz, valamint a Red Bull pilótái, Max Verstappen és Sergio Perez között.

„Nem Max és köztem dől el a verseny, Checo is rendkívül közel van. Carlos kicsit szerencsétlen volt, de talán most összejönnek neki a dolgok. Azt hiszem, ez négyünk között fog eldőlni.”

Forrás: pléanetf1.com
Borítókép és képek: Scuderia Ferrari / Twitter

Videók