Leclerc szerint a Ferrari „nem engedhet meg magának” egy újabb Sainz-csatát

Ez akkor eldőlt?


A világbajnoki címvédő és az összetettben éllovas Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte meg a Forma-1-es Osztrák Nagydíj szombati sprintfutamát, ezzel megőrizte az első rajtkockát a vasárnapi viadalra.

A rajtot Verstappen jól kapta el, de előbb a mellőle startoló Leclerc, majd a harmadik pozícióból induló Sainz szorongatta. A holland címvédő jól védekezett és az élen maradt, Sainz viszont megelőzte Leclerc-t, de azonnal el is veszítette a pozíciót, monacói csapattársa ugyanis visszavette azt tőle.


Fotó: Tóth Zsombor / Sport365

Ez a csata nagyszerű hír volt Vertappen számára, aki kényelmesen kialakította az előnyét és megnyerte a sprintfutamot. Mivel Verstappen immár 44 ponttal előzi meg Leclercet a tabellán, a monacói szerint ő és Sainz nem akadályozhatják újra egymást a vasárnapi Osztrák Nagydíjon.

„Vasárnap egy hosszú verseny elé nézünk, és a gumikezelés sokkal fontosabb lesz, mint szombaton. Valószínűleg holnap nem engedhetjük meg magunknak, hogy azt tegyük, amit ma. Max a gumikat is jól tudta kezelni, miután leszakadt tőlünk. Nem tudom, hogyan dönt a csapat. Nyilvánvalóan nem mi hozzuk meg ezt a döntést, ez inkább Mattia dolga” – mondta Leclerc.

Sainz egyetértett azzal, hogy Mattia hozza meg a végső döntést, viszont szerinte nem veszítettek annyit a csatájukkal.

„Szerintem ma keveset buktunk a harcunkkal. Egy pontról beszélünk igazából kettőnk szempontjából, mert a sprintben így osztják el. Max úgy tűnt, nagyon irányítja az egész futamot. Tehát alapvetően nem vesztettünk. De ügyelnünk kell arra, hogy vasránap közelebb maradjunk az etap elején, és közelebb legyünk a szakasz végén.”

Borítókép és fotók: Tóth Zsombor / Sport365

Videók