Leclerc: hibáztam, de tanulni fogok belőle

A Ferrari pilótája tudja, hogy nem szabad lankadnia a figyelmének.


A Ferrari pilótája, Charles Leclerc megfogadta, hogy nem lesz több olyan hiba, amely miatt lemaradt az Emilia Romagna Nagydíjon dobogóról.

Leclerc Sergio Pérezt üldözte a második helyért, amikor a Ferrari versenyzője túl keményen támadta meg a rázőkövet, ami megdobta az autóját. Ennek eredményeként Leclerc hátracsúszott, mivel le kellett cserélni az első szárnyát. A monacói végül a hatodik helyen ért így is a célba.

Image

A pontok elvesztése döntő fontosságú lehet a bajnoki esélyei szempontjából, mivel a rivális Red Bull egyre jobban kapaszkodik fel.

„Ez azon hibák egyike, ahol egy kicsit inkább a mentális megközelítésre kell fókuszálnom. De mindig erős voltam abban, hogy korrigáljak az ilyen dolgaim. Szóval igen, ez egy hiba, de tanulni fogok belőle, és nem lesz több ilyen. Nem csak a verseny, hanem az egész hétvégén nagy nyomás alatt voltunk, korábban nem is hibáztam ennyit szerintem. De ez most sokba került és tanulni fogok belőle. De nem, én rajtam nem volt különösebb nyomás. Szerencsés voltam mondhatni, hiszen csak hét pontot veszítettem, de ez még értékes lehet a szezon végén, amikor minden pont számít a bajnoki címhez” – mondta Leclerec.

Forrás: planetf1.com
Borítókép és fotók: Scuderia Ferrari / Twitter

Videók