Közel a megállapodás Hamilton és a Mercedes között

Ezt állítja a csapatfőnök.


Toto Wolff, a világbajnoki címvédő Forma-1-es Mercedes istálló vezetője szerint közel állnak ahhoz, hogy megállapodjanak a hétszeres vb-győztes Lewis Hamiltonnal a szerződéshosszabbításról.

A 49 éves csapatfőnök a német RTL televíziónak csütörtökön azt nyilatkozta, "bár a hamarosan kifejezés tágan értelmezhető, nem vagyunk messze a megegyezéstől."

Toto Wolff szerint március közepéig, a Bahreinben sorra kerülő, első idei, hivatalos Forma-1-es tesztelésig szeretnék, ha "megszáradna a tinta a papíron."


A 36 éves Hamilton tavaly utolérte a világbajnoki címek számában a legendás, hétszeres vb-győztes német Michael Schumachert, trófeáiból pedig hatot a Mercedesszel nyert. Toto Wolff szerint ugyanakkor valószerűtlen, hogy három évre szóló megállapodást kössenek a brit versenyzővel.

"Fontos személy, nemcsak a Forma-1-es csapatnak, hanem a Mercedesnek, mint márkának is, de sok minden változik, és ennek természetesen van jelentősége a tárgyalásaink szempontjából"
- utalt a csapatfőnök arra, hogy 2022-től szabálymódosítások és a költségcsökkentést célzó intézkedések lépnek majd életbe az autósport elitkategóriájában.

Hamilton 2013-ban, Schumacher helyére érkezett a Mercedeshez, a legutóbbi szerződése pedig két évre szólt.

Sport365.hu - "Nem igazak a Hamiltonról keringő állítások"

Az utóbbi időben szinte minden nap felröppen egy-egy hír Lewis Hamilton szerződését illetőn. Legutóbb az a pletyka kapott szárnyra, miszerint a brit világbajnokot George Russel váltja. Bár az előző szezonban számos rekordot megdöntő pilóta sorsa még mindig bizonytalan, egy Mercedeshez közeli forrás tagadta a cserét.

Borítókép: Mark Thompson/Getty Images

Videók