Korántsem a Mercedes volt a leggyorsabb az idényzárón

A köradatok alapján a világbajnoki címért harcoló W07-esek elvesztek a mezőnyben. Alonso épp hogy pontot szerző McLaren-Hondája hasított a naplementében.


 

Noha a 2016-os Forma-1-szezon záró futamáról hiányzott a valódi izgalom, nagy pillanatból nem volt hiány: egyfelől Nico Rosberg élete első világbajnoki címét szerezte, másfelől olyan nagyágyúktól búcsúztunk, mint Felipe Massa vagy Jenson Button.

Ahogy az ismeretes, a futamot Lewis Hamilton nyerte, sokakat megbotránkoztató mezőnylassító taktikája nem jött be – a reménytelen húzás mindössze azt eredményezte, hogy a Sebastian Vettel, Max Verstappen kettős közelebb zárkózott Rosberghez, a brit számára szükséges előzés-invázióhoz valami forradalmibb újítás kellett volna.

Utóbbi történés végett érdekes kielemezni a verseny köridőit – a GP Hírek táblázata is mutatja, a leggyorsabb Sebastian Vettel volt az aszfalton, megelőzve a 10. helyével egy pontot szerző Fernando Alonsót és Daniel Ricciardót. A két Mercedes nem meglepő módon mondhatni eltűnt a mezőnyben, Hamilton és Rosberg is 1:45 elejét repesztett legjobb körében. Ami ennél is érdekesebb, hogy az átlagot tekintve a Mercedes mindössze a Williamst, a Renault-t és a Toro Rossót utasította maga mögé.

 

Videók