"Kiszámíthatatlan és vezethetetlen a McLaren" - Sergio Pérez

A McLaren holtszezonban szerződtetett pilótája, Sergio Pérez igen negatívan nyilatkozott az autójáról az Ausztrál Nagydíj első napja után.


 

Martin Whitmarsh csapatfőnök elismerte, komoly gondjaik vannak az új autóval. Jenson Button sem nyugtatta meg a rajongóit, és most Sergio Pére is lehangolóan nyilatkozott a jelenlegi helyzetről.

"Csalódást keltő nap volt számunkra. Igaz, hogy nem vagyunk abban a helyzetben, hogy a legjobb helyekre gondoljunk, de a csapat keményen dolgozik a megoldáson. Biztos vagyok benne, hogy a srácok minden tőlük telhetőt megtesznek majd azért, hogy holnap egy versenyképesebb autóval guruljunk pályára. Pontosan tudtuk, hogy ez egy nehéz bajnokság lesz, ami egyben hosszú is, szóval van időnk a fejlődésre. Most azonban mindennél fontosabb lehet, hogy a lehető legjobban kihasználjuk a lehetőségeinket, mint tette azt tavaly év elején a Ferrari. Ez persze nem jelenti azt, hogy az autónk gyenge lenne, csupán nem tartunk ott, ahol lenni szeretnénk. A fő problémát a tempó és a tapadás hiánya jelenti. Sokat küszködtünk a két szabadedzés között, ami nyilvánvalóan hatással lehet a hétvégénkre, de végeredményben ez még mindig csak az első nap volt itt Ausztráliában. Az autó jelen pillanatban kiszámíthatatlanul viselkedik, és nehéz vezetni. Messze vagyunk attól, hogy bejussunk a Q3-ba a szombati időmérő edzésen. Mindent bele kell adnunk és bíznunk a szerencsében, hogy sikerüljön. Addig azonban még van egy szabadedzés, és az a 60 perc mindennél fontosabb lehet."

Videók