Két pilóta, aki Alonso, Verstappen és Hamilton nyomdokába léphet

Karunk Chandhok elárulta, szerinte kik lehetnek azok, akik a közeljövőben világbajnoki címig vihetik.


Karun Chandhok szerint a Forma-1 2023-as mezőnyében két olyan pilóta van, aki esélyes lehet a világbajnoki címre, Alonsón, Verstappenen és Hamiltonon kívül.

A Száguldó Cirkusz jelenlegi mezőnyében 3 világbajnok szerepel. Fernando Alonso és Max Verstappen eddig kétszer bizonyult a legjobbnak, míg Lewis Hamilton hétszer ünnepelhetett bajnoki címet. A szezon kezdetével érdekes kérdés lehet, hogy vajon az idén közülük kerül ki valaki végső győztesként, vagy egy új titán érkezik a trónra.
A ma már szakértőként dolgozó egykori pilóta, Karun Chandok úgy gondolja, két olyan fiatal van a mezőnyben, akinek esélye lehet a trónfosztásra.

„A jelenlegi listán Fernando, Lewis és Max szerepel a legmagasabban” – mondta az ex- a Give Me Sportnak.

„A többiekhez képest ők abban különböznek, hogy minden egyes alkalommal lehet rájuk számítani, ami a fizikai-, és szellemi képességeikkel, valamint a tehetségükkel és a tapasztalatukkal ötvöződik. Ők bármilyen időjárásban, bármilyen körülmények között, maximalizálják a teljesítményüket.”

„Mögöttük a következő lépcsőfokon (Cherles) Leclerc és George (Russell) áll. Bennük valóban megvan a tehetség, ez nem kérdés. Megvan a sebességük és zseniálisak. De vannak furcsa hétvégéik, amikor mintha nem lennének ott. Ha például George-ot nézzük, ott volt Kanada, ahol Lewis jóval gyorsabb volt a versenyen."

„És akkor van egy harmadik csoport, amiben Carlos (Sainz), Checho (Perez) és Lando (Norris) szerepelnek. Lando esetében nem bizonyított, hogy befér George és Leclerc mellé, de még nem láttuk őt a legjobb autóban” – részletezte az erőviszonyokat.

Borítókép: Sport365/Tóth Zsombor

Videók