"Kapcsolják be biztonsági öveiket!" - Rajtol a "bahreini nagydíj"

Nem maradnak verseny nélkül a száguldó cirkusz szerelmesei.


Az idei Forma1-es versenyszezon nem éppen úgy indult, ahogy azt a szervezők szerették volna. Már az első hivatalos futam előtt több nagydíj halasztását bejelentették, és a koronavírus-járvány terjedése miatt végül a szezonnyító ausztrál-nagydíj is elmaradt. A jelenlegi állás szerint a legelső futam június 7-én lesz majd, de a rajongók addig sem maradnak verseny nélkül.

A szervezők pénteken jelentették be, hogy egy virtuális sorozatot indítanak, ami addig fog majd tartani, amíg nem lehet valós futamokat rendezni. Bár profi autóversenyzők is összemérik tudásukat, a sorozatot csupán azért hozták létre, hogy ebben a nehéz időszakban is szórakoztassák a rajongókat. Az itt elért eredmények nem számítanak majd bele a világbajnokság pontversenyébe.

 

I'm like this in the real car as well... ft. A cheeky little spin by @thibautcourtois haha #whooooaaaaaaaw

158.1k Likes, 1,269 Comments - Lando Norris (@landonorris) on Instagram: "I'm like this in the real car as well... ft. A cheeky little spin by @thibautcourtois haha..."

A versenyzők sem bírták sokáig vezetés nélkül. Az ausztrál nagydíj helyett már rendeztek maguk között egy kisebb bajnokságot. Ezen Max Verstappen és Lando Norris is részt vett.

A szimulátoros bajnokság ezen a hétvégén rajtol, és nagyjából másfél órás lesz a futam. Az egyes fordulókban fiatal autóversenyzők, profi e-sportolók és a Forma-1-es mezőny néhány istállójának versenyzői is rajthoz állnak. Bár az összes jelenlegi pilótát meghívták, eddig még nem jelentették be, pontosan kiket láthatunk a pályán. Az azonban már biztos, hogy a Ferrari pilótái nem ülnek képernyő elé. 

Top 5 Moments | F1 Esports Pro Series 2019 Event 3

Two new winners, and plenty of new twists in the championship! Take a look at five of the biggest storylines from the third of our four F1 Esports Pro Series...

A tavalyi Esport Pro Széria legszebb jelenetei.

A futam 28 körös lesz, ami a valódi távnak a fele. Az időmérő edzést pedig közvetlenül ez előtt tartják majd.

A verseny élőben követhető lesz a Formula 1 hivatalos csatornáin, és az M4-en is.

Rajt tehát március 22-én, 21 órakor!
 

Borítókép: Micha Will/Bongarts/Getty Images

Videók