Kannibál stílusú Hamilton és Ferrari-katasztrófa - Sajtóvisszhang

Hamiltont magasztalja a nemzetközi sajtó, míg az olasz istállónál egyre nagyobb krízist vizionálnak.


A nemzetközi sajtó a címvédő és hatszoros világbajnok Lewis Hamilton (Mercedes) magabiztos győzelméről, valamint a két Ferrari ütközéséről írt leginkább a vasárnapi Forma-1-es Stájer Nagydíj másnapján.

Nagy-Britannia:

Daily Mail:
"Lewis Hamilton belekezdett a címvédésbe és játszi könnyedséggel, a versenyt a rajttól a célig kontrollálva nyerte meg a Stájer Nagydíjat".

The Sun:
"Lewis Hamilton a győzelemig vitorlázott az osztrák hegyek között a rajttól a célig vezetve. A címvédő a saját ligájában autózott, miután az időmérő edzésen nyújtott szenzációs teljesítményét az idénybeli első futamgyőzelmére váltotta".

The Guardian:
"Hamilton nyerte a Stájer Nagydíjat, miközben a Ferrari összezuhant. A brit címvédő a szezonbeli első sikerére váltotta a pole pozíciót, miközben Sebastian Vettel és Charles Leclerc egymással ütközött".

Olaszország:

La Gazzetta dello Sport:
"A hatszoros világbajnok Hamilton az egy héttel korábbi, számára balul sikerült idénynyitó után egy kannibál stílusában állt rajthoz a spielbergi Red Bull Ringen. Az esős időmérőn a címvédő szinte megalázta az ellenfeleket, a futamon pedig egy pillanatra sem hagyta magát".

Tuttosport:
"Ferrari-katasztrófa a Stájer Nagydíjon. Egy ütközés Charles Leclerc és Sebastian Vettel között rögtön a rajt után azt eredményezte, hogy mindkét versenyző feladni kényszerült a futamot a Ferrari fekete hétvégéjén".

Corriere dello Sport:
"Krízis a Ferrarinál. Fekete hétvége a maranellói istálló számára. Miközben a két Ferrari már az elején kiesett, a címvédő Lewis Hamilton a pole pozícióból rajtolva és végig vezetve aratott könnyed győzelmet".

Németország:

Frankfurter Allgemeine Zeitung:
"Sebastian Vettel tragédiája: a versenyautója jelenleg inkább tragikus, mint a világ által ismert Ferrari-mítosznak megfelelő. A 33 éves német kapcsolata a csapattal nem nevezhető jónak, a jövője pedig teljesen bizonytalan".

Bild:
"A Ferrari aerodinamikai fejlesztési csomagot vetett be Spielbergben, ahol a futam alatt fontos adatokhoz akart jutni, melyek segítségével javítani szeretett volna a versenyautók egyensúlyán. Ez a terv egészen pontosan két kanyarig működött".

Spanyolország:

Marca:
"Hét nappal később ugyanazon a pályán már nem volt ugyanolyan izgalmas a verseny. A nagyszerű Osztrák Nagydíj után egy kevésbé érdekes és látványos Stájer Nagydíj következett, amelyen Lewis Hamilton a rajttól a célig vezetve győzött. Ez a brit címvédő 85. futamgyőzelme, és már csak hattal marad el Michael Schumacher rekordjától".

As:
"A pole pozícióból startoló Hamilton rendbe tette az elmúlt hétvégi katasztrófát és ellenállhatatlan teljesítménnyel nyerte meg a Stájer Nagydíjat".

Franciaország:

L'Équipe:

"Leclerc és Vettel már az első körben kiesett a két Ferrarival és egy olyan alagútba taszította a maranellói csapatot, amelynek kijárata napról napra messzebb kerül. Hamilton számára a Ferrari már nem is létezik, legfeljebb akkor, ha valamin viccelődni akar".

Ausztria:

Kronen Zeitung:
"Egy ütközés, két zavarodott Ferrari-pilóta és kész a vörös fiaskó. Ennél rosszabbul nem is kezdődhetett volna a verseny az olasz istálló számára".

Svájc:

Blick:
"A krízis a Ferrarinál egyre nagyobb! Kettős kiesés az olaszoknak, akik Spielbergben egyébként sem tudták tartani a tempót a Mercedesekkel".

Kép: Leonhard Foeger/Pool via Getty Images

Videók