"Jól van, de azt még nem tudja, hogy hogyan néznek ki a kezei" - Günther Steiner

A csapatfőnök támogatni fogja Romain Grosjeant.


Hétfőn meglátogatja a kórházban Romain Grosjeant Günther Steiner, a Haas Forma-1-es istálló csapatfőnöke, aki mindenek előtt a versenyzőt szeretné meghallgatni arról, hogy autóba akar-e még ülni a folytatásban.

A 34 éves francia pilóta a vasárnapi Bahreini Nagydíjon szenvedett ijesztő balesetet, melyben versenyautója kettétört, az üzemanyag kigyulladt, Grosjeannak pedig a lángokkal borított roncsokból kellett kiszállnia, hogy aztán a mentőcsapat segítségével elhagyhassa a helyszínt.

A versenyző kisebb égési sérüléseket szenvedett mindkét kézfején, de hétfőn már leveszik róla a kötéseket, a Haas közlése szerint pedig kedden már elhagyhatja a kórházat.

"Jól van, de azt még nem tudja, hogy hogyan néznek ki a kezei" - nyilatkozta Steiner, aki egyelőre még nem akart arról beszélni, hogy a hétvégi Szahíri Nagydíjon helyettesíti-e valaki Grosjeant, először ugyanis a versenyzővel akar egyeztetni.

"Támogatni fogom abban, amit szeretne" - jelentette ki a csapatfőnök, hozzátéve, hogy elegendő cserealkatrészük van, versenyautó biztosan rendelkezésre áll majd a hétvégi fordulón.

A Haas másik autóját a dán Kevin Magnussen vezeti.

Borítókép: Bryn Lennon/Getty Images

Videók