Így látták a bakui nagydíjat a fontosabb európai újságok

Sajtókörkép, vélemények.


A nemzetközi sajtó főként a Mercedes egyeduralmáról írt, miután Valtteri Bottas, az istálló finn pilótája nyerte meg vasárnap az Azerbajdzsáni Nagydíjat, a Forma-1-es idény negyedik futamát.

Olaszország:
    ------------
La Repubblica:
"A bakui lett minden idők legnyugodtabb és legbékésebb futama, a Mercedes pedig sorozatban negyedik kettős sikerével világcsúcsot döntött. Ezúttal az a Bottas nyert, akitől bocsánatot kell kérnünk, amiért pincérnek és melósnak neveztük. Csak neki köszönhető, hogy Lewis Hamilton nem hagyott máris faképnél mindenkit, a finn megtanult keményen fellépni csapattársa ellen."
(Photo by Resul Rehimov/Anadolu Agency/Getty Images)
  
Anglia:
    ------
The Telegraph:
"Hamilton és Bottas centikre voltak a karamboltól, amikor szinte összeért a kerekük az első három körben. De ügyességüknek köszönhetően nem történt baj az unalmas bakui verseny elején, amikor tulajdonképpen minden eldőlt."
    
The Guardian:
"Baku drámai futamoknak adott otthont az elmúlt két évben, de ezúttal eseménytelenül teltek a körök. Úgy tűnik, a Mercedest idén sem lehet megállítani."
(Photo by Resul Rehimov/Anadolu Agency/Getty Images)

Spanyolország:
    --------------
Marca:
"A Mercedes könnyedén és hibátlanul menetel az újabb bajnoki cím felé. Bottas idei második diadalát aratta, és ha csak egyetlen ponttal is, de újra a rangsor élére ugrott Hamilton elé."
(Photo by Resul Rehimov/Anadolu Agency/Getty Images)

Mundo Deportivo:

"A Forma-1 69 éves történetének legjobb szezonrajtja. Bottas új szerepben tűnt fel Ausztráliában, megszilárdította pozícióját Bakuban. A finn határozottan lépett fel az ötszörös világbajnok csapatkapitány ellen, akit erőteljes rajttal sikerült sakkban tartania." 

 

 

Videók