Horner: "Webber vesztét a fejlesztések okozták"

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke úgy véli, Mark Webber azért esett vissza a szezon második felére, mert nem tudott annyit kihozni a szezonközi fejlesztésekből, mint Vettel.


A tavalyi Formula 1-es szezon feléig Mark Webber volt a Red Bull elsőszámú bajnoki esélyese, 10 ponttal előzve meg Sebastian Vettelt a bajnokság állásában. A csapat a szingapúri nagydíjra azonban jelentős fejlesztésekkel készült, amelyekkel Webber, német csapattársával ellentétben, nem tudott azonosulni. A visszalévő futamokon Vettel zsinórban négyszer győzött 141 pontot szerezve, míg Webber mindössze 47 pontot tudott összeszorgoskodni, a 6. helyre csúszva ezzel vissza.

"Seb többet tudott kihozni a szingapúri fejlesztések után az autóból, mint Mark" - nyilatkozta Christian Horner, a Red bull csapatfőnöke.  "Év elején a Melbourne előtti fejlesztésekkel Sebastian érezte magát kényelmetlenül, azonban ő akkor is elég erős helyezéseket tudott szállítani, így nem volt túl nagy hátrányban, amikor az újabb fejlesztésekkel már igazán érvényesülni tudott. Nehét lehet Marknak, hiszen ő is világklasszis, de a jelenlegi legjobb pilótával kell versengenie csapaton belül, ezt pedig senkinek nem könnyű elfogadni."

 

Videók