Horner: nem hiszem, hogy Leclerc összeomlana a nyomástól

A csapatfőnök védelmébe vette a monacóit.


Christian Horner nem ért egyet azzal, hogy Charles Leclerc összeomlana a nyomástól és tálcán kínálná a világbajnoki címet Max Verstappennek.

Miután az Osztrák Nagydíjon győzelmet aratott, Charles Leclerc újabb esélyt kapott arra, hogy csökkentse hátrányát a világbajnoki tabellán, ám nem tudott élni vele. A Francia Nagydíjon a pole pozícióból indulva Leclerc állta a sarat Verstapennel szemben, ám a bokszkiállását követően megpördült és a korlátban kötött ki. A rádiózás alapján először úgy tűnt, a technika adta meg magát, ám később a pilóta elismerte, ő hibázott. Kiesése kapóra jött a regnáló világbajnoknak, aki így győzni tudott és 63 pontra növelte előnyét a világbajnoki pontversenyben.

A Sky riportere, Ted Kravitz a futamot követően megkérdezte a Red Bull csapatfőnökét, hogy Leclerc olyan típus-e, aki képes az összeomlásra, de Horner szerint nem erről van szó.

„Nem hiszem.” – felelte.

„Nem tudom, hogy bármi más is közrejátszott-e a balesetében. Nagyon erős pilóta. Úgy értem, ez a két srác dolgozik, és olyan keményen tolják egymást. És ezek az autók ilyen körülmények között az élen állnak.”

"Az ő balszerencséje volt a mi mai balszerencsénk, és ez az év folyamán megfordult."

Nyilván azt soha nem fogjuk megtudni, mi történt volna, ha Leclerc nem követi el a hibát, de Horner elismerte, hogy a szurkolók élvezhették volna a csemegének ígérkező összecsapást.

„Lenyűgöző lett volna látni, ha Charles kiszáll a boxba, két-három körös előnye lett volna a gumikkal” – mondta Horner.

„Nagy csata lett volna. A gumiink hőmérséklete valójában meglehetősen kontrolláltnak tűnt, a kopás is rendben volt, a mi kerekeink nem voltak annyira felhólyagosodva, mint a Ferrariéi, így elég erősnek éreztük magunkat” – zárta szavait.

Borítókép: Dan Mullan/Getty Images

Videók