Horner: hét csapatnak valószínűleg ki kell hagynia az utolsó négy futamot

A szezon végére megfogytakozhat a mezőny?


A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner úgy gondolja, hogy a költségvetési keret betartása miatt, a csapatok több mint felének ki kell majd hagynia néhány versenyt.

A költségvetési sapkát annak érdekében vezették be, hogy megpróbálják kiegyenlíteni a versenyfeltételeket a vezető istállók és a kiscsapatok között.

Mivel azonban a fejlesztések költségei egyre magasabbra rúgnak, a csapatok nehéz feladattal néznek szembe, azért, hogy a megengedett kereten belül maradjanak. Ráadásul annak ellenére, hogy a Forma-1 egy többmilliárd fontot érő üzlet, nem mentes az olyan tényezőktől, mint az infláció. Éppen ezért Christian Horner úgy gondolja, hogy a csapatok egy részének ki kell majd hagynia néhány futamot annak érdekében, hogy bebiztosítsa a megadott kereten belül való maradását.

„A csapatok közül hétnek valószínűleg ki kell hagynia az utolsó négy futamot, hogy beleférjen az idei keretbe” – mondta Horner a BBC szerint.

„Ez nem csak a nagycsapatokról szól. A mezőny közepén álló csapatok küzdenek igazán inflációs problémákkal.”

„Az FIA-nak gondoskodási kötelezettsége van. Tudom, hogy komolyan veszik.”

„Az energiaszámlák, a megélhetési költségek, és egyéb kiadások exponenciálisan emelkednek, és az F1 nem mentesül. A teherszállítás négyszeresére nőtt, és ezt nem tudjuk ellenőrizni” – fejtette ki.

Borítókép: Facebook.com/Oracle Red Bull Racing

Videók