HIVATALOS - Sainz a Ferrari versenyzője

Miután Sebastian Vettel és a Ferrari útjai hivatalosan is különválnak a 2020-as szezon végén, azonnal megkezdődtek a találgatások az utódja személyéről.


Eddig is nyílt titok volt, hogy a német esetleges távozása esetén a McLarenes Carlos Sainz és a Renault versenyzője Daniel Ricciardo is komolyan esélyes az ülésre, és mindketten szabadon igazolhatóak is 2020-végén. Rajtuk kívül még Antonio Giovinazzi neve került be a "kalapba" - leginkább a Ferrarihoz fűződő szoros kapcsolata révén - mintsem az eddigi teljesítményén.


Fotó: TóthZsombor

A Scuderia ma bejelentette, hogy a két korábbi Red Bull Junior közül a befutó Carlos Sainz lett, ő lesz tehát Leclerc csapattársa a 2021-es évben.

A kétszeres rali-világbajnok, Carlos Sainz fia 1994. szeptember 1.-én született Madridban.

2010-ben kezdett el formulaautókkal versenyezni, s szinte azonnal felkeltette a Red Bull figyelmét: még ebben az évben bekerült a nevelőprogramjukba. Az energiaitalosok mellett édesapja is bíztatta karrierje beindítására, ennek azonban volt egy feltétele. Az idősebb Sainz ugyanis kikötötte, fiának nem szabad megbuknia az iskolában. A kettős életvitel miatt természetesen nem a legjobb eredményekkel, de Sainz sikeresen teljesítette tanulmányi kötelességeit is.


Fotó: TóthZsombor

A Forma-1-ben 2015-ben debütált, a Toro Rosso színeiben, Max Verstappen csapattársaként. Ők alkották a sportág történetének legfiatalabb párosát – kettejük életkora összesen alig volt több, mint 38 év. A 2017-es szezont már a Renault színeiben fejezte be, 2019-ben pedig a McLarenhez igazolt, gyermekkori példaképe, Fernando Alonso helyére.

Egyéb érdekességek a spanyol versenyzőről:

- Az autóversenyeken kívül is folyamatosan jelen van életében a sport: biciklizik, wakeboardozik, síel, sőt még a vadászat is közel áll hozzá.
- Ezek mellett viszont elmondása szerint nehéz tartania a diétát, ugyanis nagyon szereti a hasát.
- Imádja a szurikátákat, 23. születésnapjára kapott is egyet.
- Beceneve a Chili, bár nem szereti a chilis ételeket.
- 2016 júniusa óta a Legado María de Villota nagykövete, mely a tragikus hirtelenséggel elhunyt tesztpilóta emlékét őrzi.


Fotó: TóthZsombor
 

Miután Sebastian Vettel és a Ferrari nem hosszabítottak a vörösök Carlos Sainzot választották a német pótlására, így egy hely megüresedett a McLarennél. A brit alakulat – ahol Sainz az előző évet töltötte – nem is várt sokat és azonnal lecsapott a Renault-os Daniel Ricciardo-ra, akinek az álma nem titkoltan szintén a Ferrari ülése volt, de ez (ismét) nem valósult meg.

"Örömmel jelentem be, hogy Carlos csatlakozik hozzánk. Eddigi öt szezonjában bizonyította a tehetségét és technikai képzettségét, ami alapján tökéletesen illik majd a Ferrari-családba" - mondta az istálló honlapján Mattia Binotto csapatfőnök, aki szerint Sainz leigazolása fontos lépés abba az irányba, hogy visszatérjenek a Forma-1 csúcsára.

Szöveg: Komenda Vivien/ Tóth Zsombor / ShootTheSpeed, MTI
Fotók: Tóth Zsombor

 

 

 

Videók