Hivatalos: Mattia Binotto távozik a Ferraritól

Egy 28 éves szakasz zárult le ezzel.


Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke lemondott posztjáról és az év végén távozik az istállótól.

A Binotto jövőjével kapcsolatos hetek óta tartó találgatásokat követően a Ferrari november 29-én hivatalosan is bejelentette, hogy elfogadta csapatfőnöke döntését, melynek értelmében az olasz szakember december 31-én távozik.

„Sajnálom, de úgy döntöttem, hogy lezárom az együttműködésemet a Ferrarival” – mondta.

„Nyugodtan és azzal a meggyőződéssel hagyom el azt a társaságot, amelyet szeretek, és amelynek 28 éve vagyok a tagja, hogy tudom mindent megtettem a kitűzött célok elérésének érdekében.”

"Kilépek egy egységes és növekvő csapatból. Egy erős csapat, amely készen áll a legmagasabb célok elérésére, amihez minden jót kívánok a jövőben. Úgy gondolom, hogy most annak ellenére, hogy nagyon nehéz volt számomra, ez a helyes lépés. Szeretnék köszönetet mondani a Gestione Sportiva minden emberének, akik megosztották velem ezt az utat, amely nehézségekkel, de egyben nagy elégedettséggel is járt” – zárta szavait.


A csapat vezérigazgatója Benedetto Vigna köszönetét fejezte ki Binotto erősfeszítéseiért.

„Szeretném megköszönni Mattiának a Ferrarinál 28 év alatt nyújtott nagyszerű segítségét és különösen azt, hogy az elmúlt évben visszavezette a csapatot egy versenyképes pozícióba" - mondta.

"Ennek eredményeként erős helyzetben vagyunk, hogy megújítsuk kihívásunkat, mindenekelőtt csodálatos rajongóink számára szerte a világon, hogy megnyerjük a motorsport végső díját. A Scuderiában és a tágabb Ferrari közösségben mindenki sok sikert kíván Mattiának a jövőjéhez” – tette hozzá.


Borítókép: Sport365/Tóth Zsombor

 

 

Videók